Serseriler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburt ve Gümüşhane'de halka seslendi: Kürt çocukları cahil kalsın diye okul yakıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti, 3-5 sokak serserisine boyun eğecek bir devlet değildir. Gün birlik günüdür...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2014 Güncelleme 13 Ekim 2014, 01:42
Serseriler

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cumhurla buluşmaya devam ediyor. Erdoğan'ın dünkü durağı Bayburt ve Gümüşhane oldu. Çok önemli açıklamalarda bulundu: İşte Erdoğan'ın mesajları:

BAYBURT: 10 Ağustos'ta en yüksek oyun hangi illerimizden çıkacağını büyük bir merakla bekledim. Birincisi Rize, ikincisi yüzde 80 oyla Bayburt oldu. Siz bu kardeşinize en güzel hediyeyi verdiniz. Tüm Bayburt'a, Bayburtlu tüm kardeşlerime gönülden teşekkür ediyorum.

HESABINI SORARIZ: Sokakları ateşe veren, yağmalayan, vandalların Bayburt'u da rahatsız ettiğini biliyorum. Hiç şüpheniz olmasın Türkiye Cumhuriyeti 3-5 sokak serserisine boyun eğecek bir devlet değildir. Bu şımarıklığa izin vermeyiz.

BARBARLIK YAPIYORLAR: Kürt kardeşlerime alın teri ile kazanç sağlamak isteyen esnafa, okullara, müzelere, kitaplara saldırıyorlar. Bunu Kürt çocukları okula gitmesin, cahil kalsın diye yapıyorlar. Bu barbar terör örgütüne ve onlarla siyaset yapanlara yazıklar olsun.

ANNELER: Annelere ve babalara sesleniyorum, çocuklarınızı sokaklardan çekin. Bu terör örgütü ve onun siyasi uzantısı çocuklarınızın kanı üzerinden hesap yapıyor.

HUSUMET BESLEMEYİN: Bunların yaptıklarına bakıp Kürt kardeşlerimize asla husumet beslemeyin. Bir Müslüman'a bu yakışmaz. Masum ile suçluyu birbirinden ayıracağız. Terör örgütü kardeşlerin arasına nifak sokmaya çalışıyor. Bu oyuna da tuzağa düşmeyeceğiz.

MAŞALARA MÜSAADE ETMEYİZ: Allah aşkına şu şımarıklığa bakar mısınız? Neymiş Türkiye Kobani'ye yardım etsinmiş. Tezkereye 'hayır' diyeceksin, zalim Esed'e destek vereceksin. 250 bin Suriye'deki kardeşimiz o zalim Esed'in bombalarıyla ölürken susacaksın, sonra 'Türkiye Kobani'ye yardım etsin' diyeceksin. Böyle bir şımarıklık, böyle bir bakar körlük olabilir mi? Kobani bahanesiyle maşalık yapanlara müsaade etmeyiz.

SAĞDUYU: Gün birlik olma günüdür. İnanıyorum ki milletimiz bu serserilerin, bu vandalların kurdukları öfke tuzağına düşmeyecek. Milletimizin masum ile suçluyu birbirinden ayıracağına yürekten inanıyorum. Bu olaylar nedeniyle tuzağa düşüp Kürt'ün Türk'e, Türk'ün de Kürt'e düşman olmasına asla fırsat tanımayacağız.

BARBARLIĞIN BİLANÇOSU
Öte yandan Erdoğan'ın dikkat çektiği okul saldırılarının bilançosu da ortaya çıktı. Vandallar Doğu ve Güneydoğu'da 50'den fazla okulu yaktı. Çocukları okulsuz bıraktı. Batman'da ise bir atm'yi kezzapla açan saldırganlar 3 milyon TL'yi çaldı.

Mehmet Ali BERBER