Kabir azabı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Değirmendere köyündeki Kumluk Mezarlığı'nı defin işlemlerine kapattı. Köylülere 'Mezarlarınızı derhal kaldırın' tebligatını yaptı. Ölülere ve ailelerine adeta kabir azabı yaşattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2014 Güncelleme 07 Ekim 2014, 01:49
Kabir azabı

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de inanılmaz bir ilk yaşandı. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi cenazelerle dolu mezarlığı defin işlemlerine kapattı. Belediye, defin sahiplerine yıllar önce gömülen cenazelerini de kaldırmalarını söyledi. İlginç olay Menderes ilçesine bağlı Değirmendere Köyü'nde gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, Kumluk Mezarlığını 1. Derece SİT alanı olduğu gerekçesiyle defin işlemlerine kapattı. Köy sakinleri, Kumluk Mezarlığı'nın kapatılması sonucu cenazelerini başka köylere defnetmeye başladı. Son 1 yılda 50 cenazeyi 5 kilometre uzakta bulunan civar köylere defneden köylüler, "Ölülerimiz ortada kaldı" diyerek isyan etti.

ATALARIMIZIN YATTIĞI YER

Köylüler dava açmaya hazırlanırken, muhtar Mustafa Ertosun, Büyükşehir'e defalarca dilekçeyle başvurduklarını ancak çözüm bulamadıklarını söyleyerek, "Elimizdeki araziler, 'Tahtalı Barajı yapılacak' denilerek zaten çok ucuza alınmıştı. Şimdi de mezarlığımızı elimizden alıyorlar. Burası bizim atalarımızın yattığı yer. Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Yüksek Kurulu'nun kararına göre SİT alanı içinde yer alan ve halen kullanılan umuma açık mezarlıklarda sadece defin işlemleri yapılabiliyor. Büyükşehir mevzuata aykırı davranıyor" dedi.

HİZMET KAVRAMLARI YOKTUR
Eski muhtar Mehmet Özdirik ise, "2 bin 500 nüfuslu köyümüz CHP'ye oy verdi. Bir daha onlara oy vermeyeceğiz" diye konuştu. AK Parti İzmir Büyükşehir Meclisi Grup Başkan Vekili Bilal Doğan da, "Başkan Aziz Kocaoğlu yaşayanları bıraktı artık ölülerle uğraşıyor. Burası yüzde 70 CHP'ye oy veren bir köy. Kocaoğlu'nun oy verme işlemleri bittikten sonra artık hizmet denen bir kavramla ilgisi olmadığını da görmüş olduk" dedi.