Yerli Robin Hood

Doğan Elden, daha 3 yaşındayken cami avlusuna bırakıldı. Yurtta büyüyen genç, iyilik meleği oldu Zenginlerden alıp fakirlere dağıtmaya başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2014 Güncelleme 06 Ekim 2014, 00:00
Yerli Robin Hood

İÇİNDEKİLER

Zenginden alıp fakire vermesiyle ünlü İngilizler'in efsane kahramanı Robin Hood, Antalya'da gerçek oldu. Doğan Elden (35) daha 3 yaşındayken ailesi tarafından Ankara'da bir cami avlusuna bırakıldı. Zabıta tarafından bulunan ve Keçiören Çocuk Yuvası'na yerleştirilen Elden, 18 yaşına kadar burada yaşadı. Yuvadan ayrıldıktan sonra sıkıntılı günler geçiren ve bir süre sokaklarda yaşayan Doğan Elden, bir çiftlikte iş bularak calışmaya başladı. Anadolu Üniversitesi'nden mezun olan Elden, Antalya'ya yerleşti. Hayatın gerçeklerini öğrenerek büyüyen ve şimdiye kadar 6 kitap yazan Elden, kendisi gibi başkalarının yokluk çekmemesi için sosyal medyada "Sosyal Sorumluluk Projesi Gönüllüleri" isimli sayfa oluşturdu.

7 BİN 250 GÖNÜLLÜ
Elden, işadamlarından aldığı yardımları maddi durumu yetersiz ailelere ulaştırmaya başladı. Proje kısa sürede büyüdü ve 7 bin 250 yardım gönüllüsüne ulaştı. 7 engelliye tekerlekli sandalye temin eden Doğan Elden, "Yerli Robin Hood" olarak anılmaya başladı. Elden, "Çocuklar sıkıntı çekmesin diye bu yola çıktım" dedi.