Kırmızı kart

İçişleri Bakanlığı sokaklarda dağıtılan fuhuş içerikli kartvizitler için gelen dilekçeleri işleme aldı. Kartları dağıtan ve bastıran şahıslara iki ceza birden kesildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ekim 2014 Güncelleme 03 Ekim 2014, 02:10
Kırmızı kart

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanlığı, TBMM Dilekçe Komisyonu'na "Sokakta yerlere atılan fuhuş içerikli reklam kartvizitleri" ile ilgili yapılan 175 şikayet dilekçesini işleme aldı. Bakanlık, Ankara ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne "Gerekeni yapın" talimatı verdi. Ekipler, kartvizitleri basan ve dağıtan kişiler hakkında "Fuhuşa aracılık etmek" ve "Çevreyi kirletmek" suçlamalarıyla adli işlem başlattı.

7 AYDA 108 İŞLEM
Dilekçeleri işleme alan Komisyon, İçişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili bilgi istedi. Bakanlık, Meclise gönderdiği yanıtta şikayet dilekçelerinin, gereğinin yapılması amacı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildiğini belirtti. Ankara Valiliği'nden komisyona verilen yanıtta "Ankara Ahlak Büro Amirliği Ekipleri, kartvizit atan ve basımına yardımcı olan kişilerin tespit edilmesi halinde Cumhuriyet Savcısı'nın talimatları doğrultusunda gerekli adli ve idari işlemi yaptı. 1 Ocak 2014 - 7 Temmuz 2014 tarihleri arası 55 farklı olayda 108 şüpheliye adli işlem yapıldı. 50 farklı olayda 97 kişiye idari para cezası uygulandı" denildi.

ÇALIŞMALARA DEVAM EDİLİYOR
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise, "Konu üzerinde çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Fotoğraf, yazı ve telefon numaraları yazılı olan müstehcen içerikli kartvizitleri basan, dağıtan kişiler hakkında Türk Ceza Kanunun 'Müstehcenlik' ile 'Fuhuş' başlığı altındaki madde dikkate alınmaktadır" ifadelerini kullandı.