Gülen'in kaleleri bir bir düşüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2014 Güncelleme 09 Eylül 2014, 01:39
Gülen’in kaleleri bir bir düşüyor

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen'in emniyet ve yargı cuntası, 17/25 Aralık girişimlerinden sonra kısa zamanda hiç beklemediği darbeler yedi. Aralık'tan Eylül'e kadar düşen kaleler sarsıcı olurken, önümüzdeki günlerde yeni gelişmelerin Gülen'i nakavt edeceği söyleniyor.
Gülen'in düşen kaleleri şöyle:
Emniyet ayağı kırıldı.
Ekonomi ayağı sarsıldı.
Yargı ayağının, 12 Ekim'de kırılacağı düşünülüyor ABD ayağı diplomatik temaslarla zayıflıyor...
Gülen'in çemberi daralıyor.
VE... PAPA TÜRKİYE'YE GELİYOR.
VATİKAN'LA İLİŞKİLER Yeni gelişmeler içinde Papa Francis merkezli, Fethullah Gülen'i çok rahatsız edecek, Gülen-Papa ilişkilerini limonileştirebilecek bir iklimden bahsediliyor. Papa Francis, İstanbul'daki Fener Rum Patrikhanesi'nin kuruluş bayramı etkinliklerine katılmak amacıyla 30 Kasım'da Türkiye'ye gelecek. Yeni Papa, bu vesileyle Türkiye'ye ilk ziyaretini yapmış olacak. Papa'nın ilk olarak Ankara 'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile görüşmesi bekleniyor.
Ankara ziyareti sırasında Papa Francis'in FETHULLAH GÜLEN KONUSUNU KENDİSİNİN AÇMASI HALİNDE kendisine ulaşacak haberlerden sonra Fethullah Gülen'e yönelik soğuk bir eklemin doğabileceğinden bahsediliyor.
Hatırlayalım.
TARİH: 1998 ŞUBAT Roma'da ilginç buluşma gerçekleşti.
Fethullah Gülen, Vatikan'da Papa 2'nci Jean Paul ile görüştü. Bu buluşmanın temeli New York'ta atıldı. Fethullah Gülen, tedavi için gittiği ABD'de New York Kardinali ile buluştu. New York Kardinali John O'Connor, Katolik dünyasının en önemli isimlerinden birisiydi. Papa'nın sağ kolu olarak biliniyordu.
Kardinal O'Connor görüşmede Fethullah Gülen'e dinler ve medeniyetler arası diyalog ve hoşgörü konusundaki çalışmalarını yakından izlediğini söyledi.
Papa'nın davet mektubu Fethullah Gülen'e İstanbul'da iletildi. Mektubu getiren, Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Pier Luigi Celata oldu. Bu görüşme, Fethullah Gülen'in uluslararası planda bir isim olmaya başladığını gösterdi.
19 Şubat 1998 günü Dünya Kiliseler Birliği yöneticileri ve aynı tarihlerde, Anti-
Defamation League eski başkanı Leon Levy, birkaç arkadaşıyla birlikte kendisini İstanbul'da ziyaret edip Gülen'e övgüler yağdırdı.

Papa'yı gördü, ABD'ye gitti

Dinlerarası diyalog çalışmalarını hızlandıran Gülen 22 mart 1999 tarihinde Chicago'ya giden THY uçağının yolcularından birisi oldu. "WikiLeaks Türkiye Belgeleri"nde Fethullah Gülen'le ilgili detay bilgiler var:
HAHAMBAŞI'NIN MEKTUBU:
4 Ağustos 2005 tarihinde, ABD'nin İstanbul Başkonsolos Vekili Stuart Smith tarafından Washington'a gönderilen "GİZLİ" statülü telgrafın başlığı: "Hoca'ya destek için seferber olmak"
Gülen'e, destek mektuplarının yazarları arasında CIA eski çalışanları George Fidas ve Graham Fuller, ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Morton Abramowitz de var.
VATİKAN DESTEKLİYOR : Gerek Haleva'ya imzalaması için verilen tavsiye mektubu taslağında, gerekse Gülen'i mahkemede savunan avukatlarının tezleri arasında, kendisinin 9 Şubat 1998'de, Vatikan'da dünyadaki bir milyar Katoliğin ruhani lideri olan Papa İkinci John Paul'la bir araya gelmiş olması da özellikle vurgulanmıştı.
SONUÇ: Diplomatik çevrelerin derin koridorlarında 'Nato gibi önemli bir toplantıda Fethullah Gülen'i masaya yatıran Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kesin sonuca ulaşmayı başaracak. Papa'nın desteğini azaltması halinde Gülen için kara günler başlar' deniyor.
İade olmayacak ama, Türkiye'nin ISRARLI TAKİBİ SONUCU Fethullah Gülen etrafındaki ABD çemberinin daralması nedeniyle, 2015 yılında üçüncü bir ülkeye geçmek zorunda kalacak.
KANADA, AVUSTRALYA VEYA AFRİKA'DA BİR ÜLKE GÜLEN'İN YENİ ADRESİ OLABİLİR.