Lisanslı tacize 22 yıl isteniyor

Yüksek lisans yapmak isteyen öğrencisine gül bahçesinde cinsel tacizde bulunan doçent, 22.5 yıl ceza istemiyle yargılanacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2014 Güncelleme 07 Eylül 2014, 00:00
Lisanslı tacize 22 yıl isteniyor

İÇİNDEKİLER

Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden bu yıl mezun olan S.T., geçen 10 Temmuz'da polise başvurarak hocası Doç. Dr. A.A.'nın kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Yüksek lisans başvurusu yapmak için hocası A.A.'nın yanına gittiğini anlatan S.T., ifadesinde, "Beni evine çağırdı. O gün sarılıp dudaklarımdan öptü. Başka bir gün yine lisansımı öne sürerek götürdüğü evinin gül bahçesinde zorla oral seks yaptı. Üçüncü kez beni bazı notlar vereceğini söyleyerek, baskı altında yine gül bahçesine götürdü. Orada beni kulübeye çağırıp zorla kıyafetlerimi çıkarttı. Zorla ters ilişkiye girdi" dedi.

DAVA KABUL EDİLDİ
Genç kızın şikayeti üzerine tutuklanan ve 5 gün sonra tahliye olan 2 çocuk babası 41 yaşındaki A.A. ise suçlamaları kabul etmedi. Doçent, S.T.'nin yüksek lisansa kabul edilmeyince iftirada bulunduğunu iddia etti. Doç. A.A., hakkında 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan hazırlanan iddianame kabul edildi. Hakkında 22.5 yıl hapis cezası istenen Doç. A.A., önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.