Ağabeyiniz kim?

Paralel yapı operasyonu kapsamında gözaltına alınan, Yakup Saygılı'nın başı çektiği 33 polise, "Gülen örgütüyle irtibatınız nedir? Ağabeyiniz kim?" diye soruldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2014 Güncelleme 07 Eylül 2014, 01:32
Ağabeyiniz kim?

İÇİNDEKİLER

Hükümete darbe, casusluk ve resmi belgede sahtecilikle suçlanan 33 polis, önceki operasyonlardan farklı olarak Gülen örgütüyle ilgili sorguya çekildi. Savcı, başını Yakup Saygılı'nın çektiği paralel polislere, şu soruları sordu: "Gülen örgütüyle irtibatınız nedir?", "Gülen örgütü adına himmet adı altında emniyetteki personelden para topladınız mı?", "Gülen örgütüne yakın isimlerle irtibatınız nedir?", "Kendi aranızdaki konuşmalarda ağabey ifadesiyle kimleri tarif ediyorsunuz?" ve "Gülen örgütüne yakın ve irtibatlı işadamlarına (Turgay Ciner) iltimaslı davranıp soruşturma dosyalarından çıkardınız mı?" diye sordu. Saygılı ve diğer polisler tüm bu soruları, "Hayır, hiçbir irtibatımız yoktur, biz Gülen örgütünden değiliz" şeklinde yanıtladı.

'İRTİBATIMIZ YOK'
Daha önceki operasyon öncesinde Twitter'da, ''Havada operasyon kokusu var'' yazan, sorguda örgütten olduğunu reddeden Saygılı, bu süreçte devamlı paralel yapıya bağlı yayın organlarında, Hükümet'i ve paralel yapıya yönelik operasyonları hedef alan açıklamalar yaptı.

GİZLİ GÖRÜŞME
Yakup Saygılı
ve diğer polisler, kapalı devre iletişim hattında yaptıkları görüşmelerde, "Ağabeylerden haber var. Hükümet 15 gün içinde gidecek" ve "ABD'den gelecek ağabey..." tanımlamasıyla kimleri işaret ettikleri yönündeki sorular karşısında sessiz kaldı. Ciner dosyasını da yanıtlamadı.


Ferit ZENGİN-Zafer HALATÇI