Billyarder yatı

Paranın patronu Bill Gates, kesenin ağzını açtı. Dünyanın en pahalı 3. yatını haftalığı 5 milyon dolardan kiraladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ağustos 2014 Güncelleme 12 Ağustos 2014, 01:06
Billyarder yatı

İÇİNDEKİLER

ABD'Lİ işadamı Bill Gates, dünyalığını yaptı! 76 milyar dolarlık servetiyle "dünyanın en zengin" isimleri listesinde her daim ilk sırada yer aldı. Bu ünvanını hiç kimseye kaptırmadı. İşte Microsoft'un patronu olan Bill Gates, tatil için de kesenin ağzını açtı.

450 METRE UZUNLUĞUNDA
Gates, ailesiyle birlikte mavi tura çıkmaya karar verdi. İlk hedef İtalya'nın Akdeniz kıyılarındaki Sardunya Adası'ydı.
Gates, bu rüya yolculuk için dünyanın en pahalı üçüncü yatı olan Serene'yi hizmetine aldı. Rus iş adamı Yuri Scheffler'e ait olan ultra lüks yatı, haftalığı tam tamına 5 milyon dolardan kiraladı.
Sonra da ailesiyle birlikte Akdeniz turuna çıktı. Yatın özellikleri en az Gates'in serveti kadar hayal kurmalıktı!

12 KAMARA, YÜZME HAVUZU, SİNEMA
Buna göre 330 milyon dolar değerinde olan yat, tam 450 metrelik uzunluğunda... Yüzen sarayda, 12 ultra lüks kamara, 7 güverte, açık ve kapalı havuz, spa, açık hava tiyatrosu, sinema salonu ve gece kulübü bulunuyor. Yatta, aynı anda 24 misafir ağırlanabiliyor. 52 mürettebatın görev aldığı yatın her katında kapalı yüzme havuzu da yer alıyor. Rüya gibi bir tatil sunan yatın en üst katındaki yüzme havuzu ise görenleri büyülüyor. Yatta ayrıca deniz altı tutkunları için küçük bir denizaltı da bulunuyor. Bu arada yatlara karşı ilgili olduğu bilinen Bill Gates 1994 yılında 200 milyon dolar değerindeki bir yatta dünya evine girmişti.

İŞİNİ BİLL'EN PATRON
Gates ve çocukları, lüks yatlarıyla Akdeniz'in keyfini çıkartıyor. Ünlü işadamı, yattaki jet-skiyi de kullanıyor.