Körü körüne öldü!

Florya Metin Oktay Tesisleri'nin anti-terör kapısı arkadaşımız Erkan Koyuncu'nun canını aldı. İhmaller birbiri ardına ortaya çıktı. Dev kapının 40 santimlik bölümünün sensörleri algılamadığı, görevlinin kör noktayı göremediği belirtildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ağustos 2014 Güncelleme 04 Ağustos 2014, 03:05
Körü  körüne öldü!

İÇİNDEKİLER

2 Çocuk babası, 37 yaşındaki Erkan Koyuncu, daha hayatının baharındayken; feci şekilde can verdi. Sabah Gazetesi Spor Servisi'nin deneyimli foto muhabiri Koyuncu, Galatasaray futbol takımının idmanını seyretmek için gittiği Florya Metin Oktay Tesisleri'nin 5 tonluk anti-terör kapısına başının sıkışması sonucu aramızdan ayrıldı. Cinayet gibi kazanın ardından ihmaller zinciri bir bir ortaya çıktı.

NASIL FARK EDİLMEDİ?
Dev kapının 40 santimlik bölümünü sensörlerin algılamadığı, Koyuncu'nun kafasının da bu kör noktaya sıkıştığı belirtildi. Güvenlik kulübesinin kapıyı tam görmeyen bir yerde konumlandırılması ise adeta ölüme davetiye çıkardı. Koyuncu'nun başı sıkıştığında, kanlar içinde yere düşene kadar bir şey görmediğini söyleyen güvenlik görevlisi Fatih D., ifadesinde, "Fark etmedim. Görsem engellerdim" dedi. Gözaltına alınan Fatih D., savcılık tarafından serbest bırakıldı.



GÜVENLİKSİZ GÖREVLİLER
Olay yerinde bulunan 2 güvenlik görevlisi de, Koyuncu'yu fark etmediklerini, kaza sonrası sesler üzerine olay yerine geldiklerini anlattı. Oysa kapının üzerindeki aynadan bile bakıldığında Koyuncu'nun görülmesi gerekiyordu. Hatta aynanın yanındaki güvenlik kamerasına da bakılmadığı, genç meslektaşımızın körü körüne öldüğü gerçeğini gözler önüne serdi. Sevenleri en kısa sürede sorumluların cezalandırılmasını istedi.

ACI VEDA
İNANILMAZ
şekilde önceki gün can veren foto muhabiri arkadaşımız Erkan Koyuncu dün gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Meslektaşımız için önce Sabah Gazetesi'nin Balmumcu'daki binası önünde tören düzenlendi. Ardından Eyüp Sultan Camii'nde cenaze namazı kılındı. Namaza basın ve spor camiasından çok sayıda kişi katıldı.

PRANDELLİ DE SAF TUTTU
Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri Emir Sarıgül, Necati Demirkol, Mehmet Karlı, Lütfi Arıboğan ve futbolcuların yanı sıra, Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli de saf tuttu. Fatih Terim de Erkan Koyuncu'nun yakınlarına taziyelerini iletti. Koyuncu'nun naaşı Edirnekapı Mezarlığı'na defnedildi.