Halklı ceza!

İstanbul'da otobüs kazaları arttı. Onlarca kişi hayatını kaybetti. Kabataş'ta yaşanan kaza ise bardağı taşırdı. Polisler denetimlerini artırdı. Kural ihlali yapan otobüslere ceza yağdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ağustos 2014 Güncelleme 04 Ağustos 2014, 00:00
Halklı ceza!

İÇİNDEKİLER

Mega kent istanbul son günlerde yaşanan otobüs kazalarıyla gündeme geldi. İstanbul Kabataş'ta bir İETT otobüsünün 7 kişiyi ezmesi bardağı taşıran son damla oldu.Vatandaşların artan tepkisi üzerine Emniyet harekete geçti. İETT ve Özel Halk otobüsleri sıkı denetime alındı. Denetimlerde vahim sonuçlar ortaya çıktı. Birçok otobüs şoförünün ehliyeti yanlarında değildi. Ruhsat kontrollerinde ise kazaların neden arttığı anlaşıldı.

MUAYENELERİ YOK
Ruhsat kontrollerinde görünen acı gerçek ise çoğu otobüsün araç muayelerinin yapılmamış olmasıydı. Bu durum son zamanlarda meydana gelen kazaların hızla artmasındaki nedeni de gözler önüne serdi. İstanbul Trafik Denetleme Müdürlüğü ekipleri Beşiktaş, Dolmabahçe, Meclis-i Mebusan Caddesi, Vodafone Arena önünde kontrrollerini sıkılaştırdı.

CEZALAR KABARDI
Trafik denetleme ekipleri ehliyet ve ruhsatı yanlarında olmayan şoförlere 80'er TL ceza keserken araç muayenesini yaptırmayan şöförlerde ise bu miktar arttı. Sivil polisler de otobüslerde gizli denetim yaparak kural ihlali yapan tüm şoförlere cezai işlem uygulamada resmi ekiplere yardımcı oldu. Bu arada emniyet verilerine göre 2014'ün ilk 6 ayında 29 bin 700 otobüsün kontrol edildiği, bunlardan 17 bin 200'üne çeşitli sebeplerden dolayı ceza uygulandığı belirtildi.

YOLCULAR TEPKİ GÖSTERDİ
Otobüs şoförleri yol üzerinde bekleyen Trafik polislerini gördüklerinde rutin kontrol yaptıklarını düşündü. Ancak durum onların beklediği gibi olmadı. Kural ihlali yapan tüm otobüsleri durduran ekipler ceza üstüne ceza kesti. İşlemler yüzünden otobüslerin hareket etmesi gecikince de yolcular polislere "şov yapıyorsunuz" diyerek sitem etti.