Terörbüs

İçindeki 4 yolcunun yanarak ölmesiyle tartışılmaya başlayan halk otobüsleri dünde dehşet saçtı. İstanbul'da belediye otobüsü, vapur iskelesindeki 18 kişiyi ezdi. Denizli'de markete giren otobüste ise 2 kişi öldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2014 Güncelleme 02 Ağustos 2014, 00:00
Terörbüs

İÇİNDEKİLER

Otobüs vahşeti durmak bilmiyor. 10 numara yağ kullandıkları iddia edilen toplu taşıma otobüsleri bir haftada birçok can aldı. Önceki gün ise İstanbul Beşiktaş'ta Eyüp Er'in kullandığı İETT otobüsü, gaz pedalı takılınca Kabataş İskelesi'nin önündeki durağa yöneldi. Eyüp Er, durakta bekleyenlere çarpmamak için manevra yaptı. Buna rağmen duraktakilerin içine daldı. Kontrolden çıkan otobüs Şerif Akpınar'ın bulunduğu taksiye çarptı. Ortalık adeta savaş alanına dönerken, yaralılar etrafa savruldu. Aralarında yabancı turistlerin de bulunduğu kazazedelerden ikisinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Kaza anı ve yaşanan dehşet, güvenlik kameralarına yansırken, otobüsün iskele önündeki banka oturan Didem Akıncı'ı altında sürüklemesi yürek burktu. Ağır yaralanan Akıncı'nın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

MARKETE DALDI

Denizli'de ise dün Fatih Hakyemez'in(41) kullandığı halk otobüsü Yaşar S.'nin (52) aracına çarpıştı. Yoldan çıkan otobüs önce kaldırıma çıktı. Daha sonra bir markete daldı. Otobüs sürücüsü Fatih Hakyemez olay yerinde öldü. Kazada toplam 17 kişi yaralanırken, ağır yaralı yolculardan Kevser Gürer (28) hayatını kaybetti. Polis ekipleri ise olay yerine giderek yolu trafiğe kapattı.

YERLE BiR OLDU

Otomobile çarparak yoldan çıkan halk otobüsü, önce kaldırıma çıktı. Daha sonra markete daldı. Ortalık savaş alanına dönerken, market sahibi ekmek teknesinin yerle bir olduğunu görünce uzun süre gözyaşı döktü.

BACAKLARI KESiLEBiLiR

İETT otobüsünün çarpması sonucu ticari taksinin altında kalarak ağır yaralanan üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Kübra Dere'nin bir bacağının kesilme ihtimalinin olduğu öğrenildi. Genç kızın ağabeyi ve kuzeniyle Adalar'a gitmek için iskeleye geldiği ortaya çıktı.