Yaz tufanı

Yağışlar tufana döndü; yurt genelinde can pazarı yaşandı. Çankırı'da 9 yaşındaki çocuğu sel aldı. Vatandaşlar, şişme botlarla son anda kurtarıldı. Meteorolojiden ise kötü haber geldi: Sağanak sürecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Haziran 2014 Güncelleme 07 Haziran 2014, 00:42
Yaz tufanı

İÇİNDEKİLER

Haziran yağmurları tüm Türkiye'yi vurdu. Yurt genelinde etkili olan yağışlar hayatı felç etti. Özellikle Batı Karadeniz sel sularına gömüldü. Çankırı'da önceki akşam saatlerinde başlayan yağmur sele dönüştü. Karadere'de hayvan otlatan Salih Kılıç ile 7 yaşındaki kızı Hülya Kılıç ve 9 yaşındaki oğlu Ali Kılıç sel sularına kapıldı. Bir ağaca tutunan baba kızını kurtarmayı başarırken, oğlu suların arasında kayboldu. Uzun süre yardım bekleyen Salih Kılıç ve kızı kepçe yardımıyla kurtarıldı. Küçük Ali'nin cesedi ise belediye ekipleri tarafından çalılıklara takılmış olarak bulundu. Sağanak, Zonguldak, Bolu, Denizli, Adana, Sakarya, İstanbul ve Ankara'da da vatandaşları olumsuz etkiledi.

Hendek ilçesinde bin 600 nüfuslu Kargalıhanbaba Mahallesi sular altında kaldı. 10'u çocuk 25 kişi güçlükle kurtarıldı. 1 kişinin kayıp olduğu bildirildi. Kargalı deresi taştı; bir kadın ölümün kıyısından kepçeye binerek döndü. Çok sayıda kişi sinir krizleri geçirdi.

KORKUNÇ!
Başkent'teki sağanak yağış yüzünden Batıkent İlkyerleşim Mahallesi'ndeki 1237 sokakta çökme meydana geldi. Yoldaki çukur Ankaralılar'ı korkuturken, Batıkent metro istasyonundaki su baskınının da bu çökme nedeniyle olduğu anlaşıldı. Selden hayvanlar da olumsuz etkilendi.

KALP ACISI
Sel suları, 10 yaşındaki kalp hastası Hatice'nin ameliyat parasını da götürdü. Hatice Bodur (55), 3-4 yıldır gündelikçilikten biriktirdiği 3 bin lirayı kaybetmenin acısıyla sarsıldı. Bodur, "Torunumun kalbi delikti. Ameliyat parası gitti" dedi.