Trajik hata

Afganistan'dan kaçan 3 kişilik Tajik ailesi, Türkiye'den Yunanistan'a geçmek istedi. Yanlış kayığa binen küçük çocuk, Almanya'ya gitti. Başka gemiye alınan baba ve kızı, polis geri çevirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2014 Güncelleme 06 Haziran 2014, 00:35
Trajik hata

İÇİNDEKİLER

Kan davası yüzünden Afganistan'dan kaçan Tajik ailesi, Yunanistan'a geçmek isterken deniz polisine yakalandı. 8 yaşındaki Ahmed Tajik ise kayıkları karıştırınca, polisten kurtulup soluğu önce Yunanistan'da, ardından da Almanya'da aldı. İddiaya göre 8 ay önce yaşanan olay şöyle gelişti: Amir Tajik; kızı Hakime ve oğlu Ahmed'i yanına alarak önce İran'a kaçtı. Bu ülkede bir süre kalan aile, daha sonra Türkiye'ye geldi. Ardından Yunanistan'a geçmek isteyen baba ve iki çocuğu, insan kaçakçılarıyla 10 bin dolara anlaştı.

BABA VE KIZI YAKALANDI
Parayı ödeyen aile, Ege kıyısında kayık ve gemilere binmek için bir süre bekledi. Sahilde gece vakti çok sayıda kaçak insan olduğu için Ahmed Tajik ortadan kayboldu. Yanlışlıkla bir kayığa binip Yunanistan'a geçti, ardından da karayoluyla Almanya'ya ulaştı. Aynı gece baba ve kızın bindiği gemi, polis tarafından denizde çevrildi. Kaçaklar Balıkesir'e getirildi. 8 aydır oğlunu arayan Amir'e, Afganistan'dan Türkiye'ye gelen bir akrabası müjdeyi verdi. Oğlunun sosyal medyada fotoğrafını gördüğünü ve altında da bir telefon olduğunu bildirdi. Telefonu arayan babanın karşısına bir Alman çıktı. Çocuğunun o Alman'ın yanında olduğunu öğrendi. Gözü yaşlı baba, "Baba ve anne olan herkes bu duyguyu anlar. Sürekli aklımda. Nasıl, iyi mi, ne yapıyor diye düşünüyorum. Kendisinden haber aldım, konuştum" diyerek oğluna kavuşmak için yetkililerden yardım istedi.