Vidalı skandal

Efe'nin ölümünün ardından yürek yakan skandal açığa çıktı. Okuldaki lavabonun 2 vidayla duvara monte edildiği tespit edildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Haziran 2014 Güncelleme 03 Haziran 2014, 01:05
Vidalı skandal

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da yaşayan Efe Boz (6), 4 yıl önce Maltepe Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda üzerine lavabonun düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Efe'nin ölümüyle ilgili yargılanan Okul Müdürü Mustafa Katırcılar, 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılırken, taşeron firmanın müdürü Yalçın Kaya ve firmanın mühendisi Murat Kılıç 2 yıl 6'şar ay hapis cezası aldı. 1 yıl 8 ay hapis cezası alan ana sınıfı öğretmeni Gökçen Gökalp'in cezası ise ertelendi. Mahkemenin gerekçeli kararında Boz'un ölümüne neden olan lavabonun 2 adet vida ile duvara tutturulmuş olduğu, taşıyıcı sistemde başka bir destek bulunmadığı belirtildi.

SAĞLAM YAPILMAMIŞ
Olaya ilişkin 2010 ve 2011 tarihli bilirkişi raporlarına da yer verilen gerekçeli kararda, kazaya neden olan lavabonun ana sınıfındaki çocuklara uygun sağlamlıkta ve boyutta yapılmadığı ifade edildi. Okuldaki lavaboların düşme tehlikesine karşı demir destekli veya ayaklı yapılmadığı kaydedildi.

Gülcan DEMİRCİ