Şeytanın avukatı

Avukat L.A. farklı illerden birçok kişiyi dolandırdı. Mağdurlar dava açtı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan hukukçu ise sırra kadem bastı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mayıs 2014 Güncelleme 17 Mayıs 2014, 00:00
Şeytanın avukatı

İÇİNDEKİLER

Farklı illerden birçok kişi, avukat L.A. tarafından dolandırıldıklarını söyleyerek hukuk savaşı başlattı. Konya'da yaşayan Yusuf Bak (43), 2 yıl önce oturduğu mahalleye taşınan avukat L.A.'ya güvendi. İcradan ucuz otomobil alması için avukata 9 bin 600 lira verdi. Ancak L.A., Bak'ı çeşitli bahanelerle oyaladıktan sonra ortadan kayboldu. Kandırıldığını anlayan Bak ise avukat hakkında şikayetçi oldu. Konya Barosu, L.A.'ya kınama cezası verdi. Ancak hukukçunun mağdur ettiği kişi sayısı her geçen gün arttı. İzmirli Rahşan Erdem, bin lirasının L.A. tarafından dolandırıldığını ileri sürdü.

MAĞDURLAR SİTE AÇTI
İstanbul'da ise etüt merkezi işleten G.K., "Miras davam vardı. Benden yol parası ve dosya parası gibi nedenlerle 10 bin lira aldı. Sonunda öğrendim ki davam ile ilgili hiçbir şey yapmamış. Nitelikli dolandırıcılık suçundan dava açıldı ancak duruşmaya gelmedi. Hakkında yakalama kararı var" dedi. Kuyumculuk yapan Ziya Düzgüner de L.A.'nın kendisinden "Acil ihtiyacım var" diyerek 2 bilezik aldığını, aradan 4 yıl geçmesine rağmen borcunu ödemediğini söyledi. Aynı avukat tarafından dolandırıldığını iddia eden bir kişi "hukukidolandiricilik" adlı internet sitesi açarak, mağdurları bir araya toplamak istedi. Açılan siteye çok sayıda kişi mesaj yazarak, "Biz de mağduruz" dedi.

Özgür SARI