İthal terör

Suriye'den geldikleri iddia edilen 3 terörist Ankara'ya giderken yolları kesildi. Çıkan çatışmada bir polis ve jandarma şehit oldu. Bir kamyon şoförü öldü. Teröristlerden 2'si yakalandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mart 2014 Güncelleme 21 Mart 2014, 02:52
İthal terör

İÇİNDEKİLER

Hatay'da 31 plakalı bir araç kiralayan 3 terörist, Ankara'ya doğru yola çıktı. Ancak Niğde'nin Ulukışla İlçesi'ne geldiklerinde jandarmanın yol aramasıyla karşılaştılar. Ekiplere uzun namlusu silahlarla ateş açan saldırganlar, 2 çocuk babası Jandarma Üstçavuş Adil Kozanoğlu'nu şehit ettiler. Çembere alınan teröristler, olay yerinden geçen 55 K 0988 plakalı kamyoneti durdurup şoför Turan Yaşar'ı da öldürdüler. Kamyoneti alarak Ulukışla'nın içine doğru kaçtılar. Güvenlik güçleri, saldırganların kaçabilecekleri bütün yollarda tertibat aldı. Teröristler, barikat kuran polis ekibini de taradı. Ardından el bombası attı. Çatışmada 3 çocuk babası polis memuru Adem Çoban şehit oldu. Yaralanan saldırganı 2 arkadaşı sağlık ocağına götürüp içeridekile rehin aldı. Polisin operasyonu sonucu iki saldırgan yakalandı. Üçüncü saldırgan ise sağlık ocağından kaçmayı başardı. Bu arada hastaneye kaldırılan 1 astsubay, 1 uzman çavuş 5 erin tedavi altına alındığı belirtildi. Durumu ağır olan 1 asker ise Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Bu arada şehitlerin aileleri, acı haberi duyunca sinir krizleri geçirdi.

CEPHANELİK ÇIKTI
Teröristlerin savaşa gider gibi hazırlıklı oldukları belirlendi. Üzerlerinden ve sırt çantalarından 3 Kaleşnikof, 3 tabanca, 7 el bombası, 2 susturucu, 3 kasatura, telsiz ve bataryalar çıktı. Niğde Devlet Hastanesi'ndeki teröristleri linç etmek isteyen 200 kişilik grup biber gazı sıkılarak dağıtıldı. Teröristler Türkçe bilmedikleri, Suriyeli olabilecekleri belirtildi.