En büyük korku casus yazılım

Paralel yapının dinlemeleri sınır tanımadı. İnternet bağlantısı olmayan bilgisayarlara bile casus yazılımlarla sızıldı. Toplanan bilgiler ise yurt dışına gönderildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mart 2014 Güncelleme 10 Mart 2014, 01:23
En büyük korku casus yazılım

İÇİNDEKİLER

Devletin zirvesinin kullandığı kriptolu telefonlara sızan, binlerce kişiyi dinleyen, ortam dinlemesi yapan paralel yapının bilgisayarlara da sızdığı ortaya çıktı. Aralarında bürokrat, işadamı ve bakanların da bulunduğu çok sayıda ismin elektronik postalarının bile takip edildiği belirlendi.

BÜTÜN MAİLLER OKUNDU
TÜBİTAK'ta oluşturulan özel ekip, Türkiye'deki tüm iletişim ağını incelemeye alırken casus yazılımlar, yerleştirilen böcekler, illegal kurulan dinleme ağlarının tespiti için teknolojik altyapıya takviye yapıldı. Paralel yapının casus yazılımlar aracılığı ile elde ettiği bazı bilgileri farklı şekillerde kullanabileceği üzerinde duruluyor. Bilgi toplama ve siber saldırılara imkân tanıyan casus yazılımların, internet erişimi olmayan bilgisayarların içinde bulunan verilere de ulaştığı tespit edildi.

YURT DIŞINA MI SERVİS EDİLDİ
Yazılımlar gizlice bilgisayarlara yüklenebildiği gibi özellikle dizüstü bilgisayarların üretimi ya da teslimatı sırasında da yerleştirilebiliyor. Casus yazılım ile yüz binlerce kişinin epostaları da takip edilebiliyor. Bu programlarla, yazışmalar okunabiliyor, izlenen kişinin tüm eylemleri takip edilebiliyor. Verilerin hangi amaçla kullanıldığı araştırılırken, yurt dışına servis edildiği endişesi yaşanıyor.