Türk işi NBA

NBA'de Washington Wizards-Utah Jazz maçı, Türk gecesine dönüştü. ABD'liler büyük bir ilgiyle Roman havası izledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mart 2014 Güncelleme 07 Mart 2014, 00:47
Türk işi NBA

İÇİNDEKİLER

ABD Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) Washington Wizards ile Utah Jazz arasında oynanan maç, Türk halk dansları gösterileriyle renklendi. Washington DC Amerikan Türk Derneği'nin düzenlediği etkinlikte, maçın devre arasında Kardelen Dans Folklor Grubu, Türk halk dansları ve Roman havasından örnekler sergilerken, karşılaşma Türk gecesine dönüştü.

TÜRK BAYRAĞI DALGALANDI
Salondaki binlerce Amerikalı basketbolsever de Kardelen Grubu'nun gösterisini ilgiyle izledi. ABD'de yaşayan bir grup Türk basketbolsever ise ellerinde Türk bayrakları ve üzerlerinde "Türkiye" yazılı tişörtlerle salonda yerini alarak Utah Jazz'da oynayan Enes Kanter'e destek verdi. Kanter de kendisini desteklemeye gelenlerle fotoğraf çektirip, imza dağıttı.

KANTER 11 SAYI 8 RİBAUNT YAPTI
Kanter, gösterilen yoğun ilgiden dolayı taraftarlara teşekkür etti. Öte yandan Enes Kanter'in takımı Utah Jazz, salondan 104-91 yenik ayrıldı. Jazz'da 23 dakika süre alan Kanter, karşılaşmayı 11 sayı 8 ribauntla tamamladı. Wizards'ta ise Trevor Ariza 26, Bradley Beal 22 sayıyla takımının bu sezonki 32. galibiyetine uzanmasında önemli rol oynadı.