En baba gözyaşı

2 çocuğun velayeti de anneye verilince evlat hasreti çeken baba çaresizlikten gözyaşlarına boğuldu. Babanın,hakkını kullanmak için para bulması gerekiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Şubat 2014 Güncelleme 10 Şubat 2014, 00:00
En baba gözyaşı

İÇİNDEKİLER

İzmir Tire'de yaşayan müzik öğretmeni Bahadır Üney iye E.Ü. 2000 yılında hayatını birleştirdi. Çiftin, Kardelen (13) ve Muharrem (9) isminde 2 çocukları dünyaya geldi. İlk yıllarda sorunsuz geçen evlilik, Üney'in emekli olmasının ardından maddi sıkıntılar yaşamaları üzerine çatırdamaya başladı. Üney çifti kredi çekip ev de satın alınca iyice maddi zorluğa girdi. Emekli maaşı ile geçim sıkıntısına giren aile dağılmaya başladı. E.Ü. iki çocuğunu da alarak evi terk edip, 2009 yılında nafaka davası açtı. Bahadır Üney de buna karşı boşanma davası açtı. Çift boşandı ve mahkeme 2 çocuğun velayetini de anneye verdi.

PARA YOKSA GÖRMESİN
Çocuklarını okullarında gizlice görmeye gittiğini belirten Bahadır Üney, "Bu bir baba için son derece acı verici. Çocuğunuzu gizli gizli görüyorsunuz. Ancak sonra bunu da yapamaz oldum. Çünkü çocuklarımı bana göstermemek ve bilgilerini vermemek için engeller çıkarmaya başladılar. Gelinen noktada 1 yıldır kızımı, 4 aydır da oğlunu göremiyorum. Param olmadığı için icra yolunu da kullanamıyorum. Bugün çocuklarımı görebilmek için para vermem gerekiyor. Hukuki mücadelemi sürdürüyorum. Ancak yetkililerin bu konuya el atmalarını istiyorum. Parası olan arkadaşlarım gidip çocuklarını görebiliyor. Ama ya bizler? Parası olmayanlar bu ülkede babalık yapamayacak mı" dedi.

Kadir KEMALOĞLU