Şeker gibi lens

Google, diyabet hastalarının yüzünü güldürdü. Kan şekerini ölçen akıllı lens üretti. Parmaktan kan almak tarih olacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ocak 2014 Güncelleme 18 Ocak 2014, 01:18
Şeker gibi lens

İÇİNDEKİLER

İnternet devi Google, sürücüsüz araba ve internet bağlantılı gözlükten sonra çığır açan bir buluşa daha imza attı. Bu kez sağlık alanında devrim yapan Google, 18 ay süren çalışmaların ardından gözyaşından şeker seviyesini ölçen akıllı kontak lens üretti.

ÇIĞIR AÇACAK
Google'un Silikon Vadisi'ndeki merkezinde tanıtılan lenste, onbinlerce minyatür vericinin bulunduğu 2 parlak zerrecik yer alıyor. Lens aynı zamanda saç inceliğinde bir anten de içeriyor. Günde birçok kez parmaklarından kan almak zorunda kalan milyonlarca diyabet hastasının yaşamlarında çığır açacak lenslerin, 5 yıllık süre içinde piyasaya çıkacağı belirtiliyor.

382 MİLYON HASTA VAR
Dünyada, kan şekerini kontrol altında tutmak için insülin kullanan 382 milyon diyabet hastası bulunuyor. Lens sayesinde, parmaktan kan alarak glukoz seviyesini ölçmenin tarihe karışacağını söyleyen uzmanlar, "Milyonlarca şeker hastası akıllı lensler sayesinde daha mutlu olacak" yorumunu yapıyor.