Redd-i cemaat

Bediüzzaman'ın 5 talebesi ortak açıklama yaptı: "Cemaat adına siyasi faaliyette bulunmak, iktidara ortak olmaya çalışmak gibi sakat anlayışlar Risale-i Nur'un hizmetine uymaz."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ocak 2014 Güncelleme 01 Ocak 2014, 00:00
Redd-i cemaat

İÇİNDEKİLER

Said Nursi'nin talebelerinden Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayramoğlu, Salih Özcan, Mehmet Fırıncı ve Abdülkadir Badıllı, son günlerdeki gelişmelerle ilgili ortak açıklama yaptı.

SAKAT BİR ANLAYIŞ
Açıklamada, "İnsanlara hiçbir tarafgirlik ve menfaat gütmeksizin Risale-i Nur'la iman hizmeti vermek ve muhtaç olanların imanlarını her türlü tehlike, vehim, vesvese ve şüphelerden korumaya çalışmak ve bunun mukabilinde ne maddi ne de manevi hiçbir karşılık beklememek, Risale-i Nur mesleğinin olmazsa olmaz esasıdır. Bu esas feda edildiğinde, ortada Risale-i Nur hizmeti de kalmaz" denildi. Bediüzzaman'ın "Risale-i Nur şakirdlerinin, mümkün mertebe siyasete ve idare işine karışmamak bir düstur-u esasîleridir" sözlerinin hatırlatıldığı açıklamada, şöyle denildi: "Cemaat adına siyasî faaliyette bulunmak, partilerle pazarlık içine girmek, devlet içinde kadrolaşmak, iktidara ortak olmaya çalışmak gibi faaliyetlerin tamamı Risale-i Nur'un hizmetiyle tezat teşkil eder. Son zamanlarda cereyan eden bazı gelişmelerde Nur'un safi hizmet telakkisinden çok uzak düşen bazı hareketler Risale-i Nur ile karıştırıldı. Biz Risale-i Nur talebelerinin böyle faaliyetlerle hiçbir surette alakamızın bulunmadığını ve bu tür sakat anlayışların asla Risale-i Nur'dan kaynaklanmadığını açıklamak zorunda kalmış bulunuyoruz."