Hoşgeldin Gizem

Greenpeace eylemcisi Gizem Akhan, Rusya'da tutuklu geçirdiği 2 ayın ardından aftan yararlandı. İstanbul'a geldi ve "Eylemlerimiz sürecek" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Aralık 2013 Güncelleme 29 Aralık 2013, 00:00
Hoşgeldin Gizem

İÇİNDEKİLER

Rusya'da iki ay tutuklu kaldıktan sonra mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve af yasasından yararlanan Greenpeace aktivisti Gizem Akhan, 100 günün ardından Türkiye'ye döndü. Af yasasından yararlandıktan sonra çıkış vizesi alan Akhan, THY'ye ait uçakla St. Petersburg'dan İstanbul'a geldi.

EN UZUN EYLEM
Atatürk Havalimanı'nda annesi, kız kardeşi ve Greenpeace üyesi kalabalık bir arkadaş grubu karşılanan Gizem sevdiklerine sarılarak hasret giderdi. Gizem Akhan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'ye dönmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bu son eylemin hayatının en uzun eylemi olduğunu ifade etti.

MAHKEME BİTTİ
"Buraya dönmüş olmam bu eylemin bittiği anlamına gelmiyor. Kuzey Kutbu'nda aç gözlü petrol şirketleri petrol aramaya devam ettikçe bizim eylemimiz sürecek" diye konuştu... Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çıkarttığı af yasasından yararlanan eylemciler hakkında devam eden mahkeme de durduruldu.

2 AY BOYUNCA TUTUKLU KALDI
Rusya'nın Arktik bölgesinde petrol çalışmalarını protesto eden 30 Greenpeace üyesi arasında bulunan Gizem Akhan, 19 Eylül'de tutuklandı. 26 Eylül'de hakim karşısına çıkan Gizem'in, diğer eylemcilerle birlikte 24 Kasım'a kadar tutuklu yargılanmasına karar verildi. 12 Kasım'da eylemcilerden 20'den fazlası kefaletle salıverildi. Gizem ise St. Petersburg'da iki ay tutuklu kaldı.