Büyülü Afrika

Güney Afrika'ya giden TAKVİM Gazetesi, kış aylarında Türk sosyetesinin bu ülkeyi büyü için ziyaret ettiğini ortaya çıkarttı. Cemiyet hayatının önemli isimlerinin favorisi ise kısmet açmak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Aralık 2013 Güncelleme 16 Aralık 2013, 01:06
Büyülü Afrika

İÇİNDEKİLER

Güney Afrika, Nelson Mandela'nın ölümüyle kez daha dünyanın gündemine oturdu. Dünya, Nelson Mandela ve Güney Afrika'yı konuşurken, TAKVİM bir başka gerçeği araladı. Güney Afrika'ya giden TAKVİM Gazetesi, özellikle kış aylarında, Türkiye'den tanınmış zengin kişilerin bu ülkeye voodoo ve büyü için gittiklerini öğrendi.

SAFARİ DE VAR
Bir haftalık geziler ile Güney Afrika'nın Johannesburg ve Cape Town şehirlerine giden sosyetenin ve iş dünyasının tanınmış isimleri kötülüklerden arınmak, şanslarının açılması, kendilerinin ve çocukların kısmet bulması ve işlerinin iyi gitmesi için büyü yaptırdıkları ortaya çıktı. TAKVİM'in elde ettiği bilgilere göre, son derece gizli olarak yapılan bu gezi ve sonrasındaki voodoo büyüsü için son olarak gelen kişi İpek Kramer oldu. Sosyetik Kramer, kötülüklerden korunmak için kendisine Johannesburg Kenti'nin ünlü büyücüsüne Güney Afrika parası olan binlerce Ran ödedi. Yaz mevsiminin yaşandığı Güney Afrika'ya büyü için giden sosyetenin safarilere de katıldığı öğrenildi.

TÜM DÜNYA SİHİR PEŞİNDE
Voodoo büyüsü için Güney Afrika'ya sadece Türkler gitmiyor. Tüm dünyadan önemli ailelerin ve Hollywood'dan da önemli isimlerin Güney Afrika'ya geldikleri ve büyücülere binlerce dolar ödedikleri öğrenildi.

MANDELA DEFNEDİLDİ
Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ilk siyahi devlet başkanı Nelson Mandela, dün düzenlenen törenin ardından memleketi Kunu'da toprağa verildi. Törene İngiltere Prensi Charles, Monaco Prensi Albert, İngiliz milyarder Richard Branson, ünlü televizyoncu Oprah Winfrey'in de aralarında bulunduğu 4 bin 500 kişi katıldı.

VOODOO NEDİR?
Büyü ve ruh arasında doğmuş bir Afrika dinidir. Birçok Afrika ülkesinin ulusal dini olarak kabul görüyor. Bu dine inanan kişiler, doğadan, büyüden ve ruhlardan güç alıyorlar. Doğaya iyi davranmak ve iyi ruhlara adaklar sunmak, gerektiği zamanlarda ilgili ritüellerle ayin ve büyü yapmak, bu dinin temel şartını oluşturuyor. Afrika'dan Amerika'ya göçenlerin özellikle Haiti'de geliştirdiği voodoo türü ise bez bebeklere yapılan büyülerle tanınıyor.

MEVLÜT YÜKSEL