Milimlik mucize

Hızar makinesinden kopan odun parçası ahşap ustasının karnına saplandı. 50 santimetre içeri giren odun, karaciğer ve atardamarı 1 milimetreyle sıyırdı. Doktor "Neredeyse delip geçecekmiş" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Aralık 2013 Güncelleme 13 Aralık 2013, 00:00
Milimlik mucize

İÇİNDEKİLER

Konya Meram ilçesi'nde yaşayan ahşap ustası 49 yaşındaki Ali Dığlak 1 Ekim günü çalıştığı ahşap fabrikasında görünmez bir kaza geçirdi. Hızar makinesinden kopan 3 metre uzunluğundaki odun parçası Dığlak'ın karın boşluğuna saplandı. Durumu fark eden arkadaşları, odun parçasının karnına saplanmayan bölümünü başka bir makine ile keserek yaralı adamı, Başkent Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürdü.

50 SANTİMETRE GİRDİ
Ameliyata alınan Ali Dığlak'ın karnına 6 santimetre çapında ve 50 santim uzunluğunda parçanın saplandığı fark edildi. Dığlak'ın karnına saplanan parça 4 saatlik operasyonun ardından çıkartıldı. Doç. Dr. Erdal Karagülle Ali Dığlak'ın büyük bir tesadüf eseri hayatta kaldığını belirterek, "Hastanın karnından 50 santimetrelik odun parçası çıktı. Karnının diğer tarafından çıkmak üzere olan odun parçası hastamızın karaciğerini ve ana atardamarını 1 milimetrelik farkla sıyırıp bağırsaklarını delmişti. Hastamızın bağırsaklarından delinen kısmı alarak diğer kısımlarını birleştirdik. Eğer parça hastamızın karaciğerine ya da ana atardamarına denk gelseydi daha hastaneye yetiştirilemeden hayatını kaybederdi. Mucize gibi bir kurtuluş'' dedi.

ŞAŞIRDIK KALDIK
Doç.Dr. Karagülle, "Odun parçası o kadar hassas bir yerdeydi ki eğer iş yerindeki arkadaşları parçayı çıkarmayı düşünselerdi organlara ciddi zarar verilirdi. Açıkçası çıkan parçanın uzunluğunu ve sıyırdığı organları görünce biz bile şaşkınlık yaşadık'' dedi. Evli ve 4 çocuk babası Ali Dığlak ise, "25 yıldır çalıştığım makineydi. Ne olduğunu anlayamadım. O parça karnıma saplandığında her şeyin bittiğini ve öleceğimi sandım" dedi. Havva Dığlak ise eşinin böyle bir olayı yaralı olarak atlatmasının büyük bir mucize olduğunu söyledi.

Özgür SARI