Aşı'rı ceza!

Kızlarına içinde maymun ve domuz kanı olduğu iddiasıyla aşı yaptırmayan aileye dava açıldı. Küçük kızın ise devlet korumasına alınacağı açıklandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2013 Güncelleme 11 Aralık 2013, 00:00
Aşı’rı ceza!

İÇİNDEKİLER

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Serkan ve Sümeyya Kuş çifti, 2,5 yaşındaki çocuklarına DaBT-İPA, Hib, KPA, ve Hepatit B, Hepatit A, Hepatit MMR aşılarını yaptırmadı. Baba Serkan Kuş, internet üzerinden yaptığı araştırmaların yanı sıra, eczacı ve doktorlarla görüşmelerinin ardından adı geçen aşılardan bazılarının zararlı olduğunu tespit ettiklerini anlattı.

DOMUZ KANI İDDİASI!
Aşılarda maymun ve domuz kanı bulunduğunu ileri süren aile bu yüzden çocuklarına aşıların yapılmasını istemediklerini belirtti. Aşı yaptırmamakta direnince kendilerine dava açıldığını anlatan Serkan Kuş, 'İlk Bandırma 3 Numaralı Toplum Sağlığı Merkezi bizi çağırdı. 'Çocuğu elinizden alacağız' dediler. Benim çocuğumu nasıl alabilirler? Kime gitsek bir hakim havası var. Hakkımızda dava açıldı. Ben çocuğumu ihmalle suçlanıyorum. Böyle bir şey olamaz' diye isyan etti. Anne Sümeyya Sena Kuş ise böyle bir kanun olmadığı halde kendilerine gösterilen bu davranıştan rahatsız olduklarını ve psikolojilerinin bozulduğunu ifade ederek, '2.5 yıl içerisinde psikolojimiz mahvoldu. Bizim gibi mağdur olan birçok insan var. Aşı yaptıran insanlara saygı duyuyorum ama bize de saygı duyulmasını istiyorum" diye konuştu. Bandırma Aile Mahkemesi'ne açılan davada ise, adı geçen aşılar yapılarak Azra Kuş'a sağlık tedbiri uygulanmasına karar verildi.