Başkana telden eşli tuzak

Telefon dolandırıcılarının tuzağına bu kez bir belediye başkanı düştü. Dolandırıcılar, başkanı eşiyle konuştuğuna ikna edip kandırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2013 Güncelleme 06 Aralık 2013, 00:00
Başkana telden eşli tuzak

İÇİNDEKİLER

Prof. Dr. Canan Karatay'ın dolandırılmasıyla gündeme gelen teledolandırıcıların tuzağına bir belediye başkanı da düştü. Mersin'in Bozyaka ilçesine bağlı Tekmen Belediye Başkanı Mehmet Taş da düştü. Taş'ı arayan ve kendini komiser olarak tanıtan kişi, "Kimlik bilgileriniz Ergenekon tarafından ele geçirildi. Banka hesabınızdan para çekilebilir" dedi. Eve polis gönderdiğini söyleyen şahıs, telefon görüşmesi sürerken Taş'ı eşiyle görüştüreceklerini belirtti. Eşi olarak tanıtılan kişiyle konuşan Taş, şahıslara inanınca 18 bin lirasından oldu. Taş ancak evine gittiği zaman dolandırıldığını anlayabildi. Polise şikayette bulunan Başkan Mehmet Taş, "Telefondaki kişiye kendisine nasıl güveneceğimi sordum. O da bana 'Seni eşinle telefonla görüştüreceğim ve evine dört polis gönderip 19 bin lira teslim edeceğim' diyerek güvence verdi. Telefonum hiç kapanmadan beni eşimle görüştürdü. Eşime telefonda "Eve dört polis geldi mi" diye sordum. O da 'Geldi' dedi. '19 bin lirayı teslim ettiler mi' dedim. Eşim 'Teslim ettiler' dedi. Ben telefondaki sesin eşime ait olduğuna eminim. Evime gittiğimde dolandırıldığımı anladım"dedi.

İSTANBUL'DA YAKALANDI
Bu sırada Bingöl'deki başka bir olaydan dolayı yapılan ihbar üzerine İstanbul Gaziosmanpaşa'daki bir bankaya giden Cenai Ö. para çektiği sırada yakalandı. Araştırmada Cenai Ö.'nün, Başkan Taş'ı da dolandırdığı ortaya çıktı. zanlı sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

KAPICIYI DOLANDIRDILAR
Gayrettepe'de apartmanın kapıcılığını yapan Halil İbrahim Yıldırım (52), Uğur V. ve Mehmet K. isimli kişilerle Çekmeköy'deki bir daire için anlaştı. Bu kişilere 175 bin TL ödeyen Yıldırım, tapu dairesine gittiğinde aynı evin 3 kişiye daha satıldığını öğrendi.



Ali ŞAHİN