Tarihi ölüm

Tarihi miras, acıya sahne oldu. Hamit Tadik, Galata Kulesi'ne çıktı. Manzarayı seyrederken İstanbul'u kanatlarının altına aldı! 60 metreden aşağı atladı. Feci şekilde can verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Kasım 2013 Güncelleme 29 Kasım 2013, 00:00
Tarihi ölüm

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un tarihi zenginlikleri, intihar vakalarıyla anılmaya başladı. Boğaz Köprüsü'nün ardından Galata Kulesi de bir sona sahne oldu. Hamit Tadik (26), kuleden atlayarak hayata veda etti. Korkunç olay, dün 12:20'de Beyoğlu'ndaki tarihi Galata Kulesi'nde meydana geldi.

ÖNCE YEMEK YEDİ
İddiaya göre Hamit Tadik, Galata Kulesi'ndeki restoranda 100 liralık yemek yedi. Ardından manzarayı izlemek için seyir terasına çıktı. Siirtli genç, bu sırada vatandaşların şaşkın bakışları arasında kendisini terasın korkuluklarından boşluğa bıraktı. 60 metre yükseklikten beton zemine çakılan genç, kanlar içinde kaldı. Şok olan vatandaşlar durumu polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Ancak Tadik, olay yerinde hayatını kaybetti. Güvenlik güçleri, olay yerini emniyet şeridiyle kapattı ve çevredeki kamera kayıtlarını taradı. Sosyal medyadaki fotoğraflarında iş makinesi kullandığı görülen Hamit Tadik, Facebook'taki sayfasına, "Başlamak bitirmenin yarısıysa, yanlış başlamak hayatın tamamıdır" diye yazması dikkat çekti. Ceset, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

GALATA'NIN GEÇMİŞİ
Galata Kulesi, Bizans İmparatoru Anastasius tarafından 528 yılında Fener Kulesi olarak inşa ettirildi. IV. Haçlı Seferi'nde geniş çapta tahrip edilen kule, daha sonra 1348 yılında "İsa Kulesi" adıyla Cenevizliler tarafından yeniden yapıldı. Galata Kulesi, 1445-1446 yılları arasında yükseltildi. Kule, Türkler'in eline geçtikten sonra hemen her yüzyılda yenilendi ve tamir edildi. 17. yüzyılın ilk yarısında IV. Murat döneminde, Hezarfen Ahmet Çelebi tahtadan yaptırdığı kartal kanatlarını sırtına takarak 1638 yılında Galata Kulesi'nden Üsküdar-Doğancılar'a uçtu. 1965'te başlanıp, 1967'de bitirilen son onarımla kulenin bugünkü görünümü sağlandı.

EN ACI ŞİİR
Şair Ümit Yaşar Oğuzcan'ın 17 yaşındaki oğlu Vedat Oğuzcan da 1973'te Galata Kulesi'nden atlayarak intihar etmişti. Daha önce 24 kez intihara kalkışan şair, oğlu için "Galata Kulesi" adlı bir şiir yazmıştı:
6 Haziran 1973,
Pırıl pırıl bir yaz günüydü,
Aydınlıktı güzeldi dünya,
Bir adam düştü o gün
Galata Kulesi'nden,
Kendini bir anda bıraktı boşluğa,
Ömrünün baharında,
Bütün umutlarıyla birlikte,
Paramparça oldu,
Bir adam düştü Galata Kulesi'nden,
Bu adam benim oğlumdu..

Ali ŞAHİN - Mesut ER