Vahşete gelin

11 yıl önce eşini tabancayla öldüren adam, bir yıl önce tahliye edildi. Sabıkalı baba, oğlu ve gelini ile yola çıktı. Oğlunu işe bırakan adam, gelinini ormanda iple boğduktan sonra gömdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2013 Güncelleme 21 Kasım 2013, 00:00
Vahşete gelin

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da eşini 2002 yılında silahla öldüren ve geçen yıl şartlı tahliye olan Mehmet Yılmaz, oğlunun dini nikahlı eşi 19 yaşındaki Ayfer Adıyeke'yi Şile'de vahşi şekilde öldürdü. Korkunç olay, Kadir Yılmaz'ın polis ekiplerine ihbarda bulunması üzerine ortaya çıktı. Kadir Yılmaz polise, "Ben, Ayfer Adıyeke ve babam Ümraniye'deki evimizden sabah birlikte çıktık. Arabayla beni işe bıraktıktan sonra ayrıldılar. Babam daha önce annemi öldürmüştü. Ayfer eve dönmedi. Babamın ona da bir şey yapmış olmasından korkuyorum" ihbarıyla başladı. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, ailenin zaman zaman Şile'ye bağlı Üvezli Köyü Gözlemeciler Mevkii'ne piknik yapmaya gittiklerini tespit etti. Polis zaman kaybetmeden jandarmayla irtibata geçti. Bunun üzerine yapılan soruşturma kapsamında Şile Jandarma ekipleri, ikilinin olay günü Şile taraflarına araçla geldiklerini belirledi. Jandarma, araştırmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı. Cinayet şüphesinin artması üzerine jandarma, komandoların ve kokuya duyarlı köpeklerin de katılımıyla yaklaşık 300 askerle ormanda arama çalışma başlattı.

ÇIRILÇIPLAK BULUNDU
Polis de cumhuriyet savcısından alınan izinle, daha önce de gelinini birçok kez dövdüğü öne sürülen Yılmaz'ın evine baskın düzenledi. Ümraniye Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yüzünde, kollarında ve boynunda tırnak izleri farkettikleri sabıkalı Mehmet Yılmaz'ı gözaltına aldı. Jandarma ekipleri, ormanlık alanda yaptığı aramada Ayfer Adıyeke'nin çırılçıplak haldeki cesedini toprak ve çalılarla gömülmüş halde buldu. Jandarmaya teslim edilen Yılmaz'ın sorgusunda genç kadını iple boğarak öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi. Yılmaz, jandarmadaki işlemlerinin ardından Şile Adliyesi'ne sevk edildi.

Erdoğan YAPIK