Tok adalet

19 yaşındaki B.A. kafeden kaşar, salam ve içecek çaldı. Davalık oldu. Hakime 'Karnım açtı, yedim' dedi. Mahkeme zanlıya hırsızlık suçundan ceza vermedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Kasım 2013 Güncelleme 07 Kasım 2013, 01:36
Tok adalet

İÇİNDEKİLER

Adana'da bir kafeden kaşar, salam ve içecek çalan ve 9 yıla kadar hapsi istenen 17 yaşındaki genç, ceza almadı. Olay, 23 Ocak 2012'de Hasan T.'ye ait bir kafede meydana geldi. Daha önce iş yerinde 3 ay çalışan ve daha sonra işten ayrılan B.A. (17), gece yarısı pencereden kafeye girdi. B.A., 1.5 kilo kaşar peyniri, 1.5 kilo salam ve 5 kutu gazlı içecek çaldı.

GÖRÜNTÜLERİ İZLEDİ
Ertesi gün iş yerine hırsız girdiğini anlayan Hasan T. güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Görüntülerde eski çalışanı B.A.'yı görünce soluğu karakolda aldı. B.A. hakkında "Nitelikli hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Tutuksuz yargılanan ve Adana 3. Çocuk Mahkemesi'nde önceki gün son kez hakim karşısınca çıkan genç, "Olay günü evden kaçmıştım. Hava soğuk olduğu için eski çalıştığım iş yerinin açık olan penceresinden içeri girdim. 1 dilim kaşar peyniri yedim, 1 tane meyve suyu içtim. Hatta sabaha kadar dükkanda bekledim. Aç olduğum için yaptım. Kafe sahibinin beni anlayışla karşılayacağını düşünmüştüm" dedi. Hakim, kafedeki diğer eşyaların çalınmamış olması ve tüketilen malın maddi değerinin azlığı nedeniyle zanlıya hırsızlıktan ceza vermedi. Mahkeme, sanığı "İş yeri dokunulmazlığını ihlal" suçundan 6 ay 20 gün hapisle cezalandırdı. Ancak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Nazan ERDEM