Silivri Mescidi

Ergenekon Davası'ndan ceza alan paşalar, Silivri Cezaevi'nde beş vakit namaza başladı. Cezaevi vaizinin verdiği bilgiye göre, paşalar en çok Cuma namazına gidememekten şikayetçi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2013 Güncelleme 12 Ekim 2013, 01:42
Silivri Mescidi

İÇİNDEKİLER

Ergenekon derin yapılanmasıyla darbe girişiminde bulunmak, terör örgütü kurmak gibi suçlardan ceza alan yakın dönemin en önemli paşaları, tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nde namaza başladı. Bu bilgi ise Mekke'de ortaya çıktı. İstanbul'daki bir turizm şirketinin sahibi Urfalı Azmi Akbıyık, Mekke'de Türk gazeteciler ve Diyanet görevlilerine çiğköfteli toplantı düzenledi.

SİLİVRİ VAİZİNE SORU YAĞMURU
Hac için Mekke'de görev yapan Urfalı imamlar da tef eşliğinde ilahiler okudu. Mekke'deki yemekli toplantıya İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yarar ile Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Abdulkadir Özkan da katıldı. Konuklar arasında Silivri Cezaevi Vaizi Mehmet Özcan da vardı. Özcan cezaevinde görev yaptığını söyleyince, gazeteciler tarafından soru yağmuruna tutuldu. Devlet memuru olduğu gerekçesiyle soruları geçiştirmeye çalışan Özcan, cezaevinde tutuklu bulunan paşalardan çoğunun namaza başladıklarını söyledi. Özcan ayrıca, bazı paşaların cezaevi yönetiminden cuma namazlarına gitmek için izin de istediğini ama bunun mümkün olmadığını belirtti.

ÇOK İSTİFADE EDİYORLAR
Özcan, Silivri'deki mahkum ve tutukluların kendisine, "Sizden, cezaevinde görevli psikologlardan olduğundan daha fazla istifade ediyoruz" dediklerini söylerken, namaza başlayan paşaların isimlerini ise açıklamadı.

ZORUNLU ASKERLİK KALKMAYACAK
Bosna Hersek'te bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, uzun dönem askerlik süresinin kısaltılmasına ilişkin, "Zorunlu askerliğin kaldırılması şimdilik söz konusu değil. TSK'nın profesyonelleşmesi hedeflenmektedir. Ancak bugünkü koşullarda karma askerlik sisteminin uygulanması söz konusudur" dedi. Özel, bu arada Aliya İzzetbegoviç'in kabrinde de dua etti.

MEKKE'DEN AL HABERi
Silivri vaizi Mehmet Özcan namaza başlayan paşaların isimlerini söylemedi.




Hasan AY