Haliç gerilimi

YÖK, Haliç Üniversitesi'ne Prof. Dr. Artan için göreve iade yazısı yazmadı. Kurul üyeleri ise yönetim krizi nedeniyle okulu denetlemeye gitmekten kaçınıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ekim 2013 Güncelleme 02 Ekim 2013, 11:11
Haliç gerilimi

İÇİNDEKİLER

Haliç Üniversitesi'ndeki yönetim krizi büyüdü. Prof. Dr. Sinan Artan'ı, mahkeme kararına rağmen, göreve iade etmeyen Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), üniversiteye yapacağı denetimi geciktirmek istediği iddia edildi. Haliç'teki yolsuzluk iddialarının ardından göreve getirilen Prof. Dr. Artan, YÖK'ün yetkisi dışında aldığı kararla görevinden alındı. Ankara 11. İdare Mahkemesi ise Artan'ı göreve iade etti. YÖK, aradan 81 gün geçmesine rağmen Artan için göreve dönüş yazısı yazmadı.

YÖNETİM BİLMECESİ
YÖK'ün Haliç'teki yönetim belirsizliğine müdahale etmemesi Denetleme Kurulu Başkanlığı'nda gerilime yol açtı. YÖK Denetleme Kurulu üyelerinin, Haliç'te ay sonuna kadar yapılması gereken denetlemeye gitmek istemedikleri iddia edildi. Üyelerin, yolsuzluk iddiaları ve yönetimde kimin muhatap alınacağı bilinmediği için okulda denetim yapmaktan kaçındıkları öne sürülüyor.

MEVLÜT YÜKSEL