Kovarken yetkili alırken değil

Haliç Üniversitesi'nde Prof. Sinan Artan'ı görevden alan YÖK iade için komik bir açıklama yaptı: "Mütevelli heyeti başkanı seçme yetkimiz yok"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2013 Güncelleme 29 Eylül 2013, 00:00
Kovarken yetkili alırken değil

İÇİNDEKİLER

Takvim'in yazdığı Haliç Üniversitesi'ndaki skandallar zinciri giderek büyüyor Prof. Dr. Sinan Artan, Mütevelli Heyeti Başkanı olduktan sonra üniversitenin Gündüz Gedikoğlu döneminde 6 milyon 200 bin lira soyulduğu belirledi. Artan, yolsuzlukları ortaya çıkarmanın bedelini, YÖK tarafından faks ile görevden alınarak ödedi. Artan mahkemeye giderken, Ankara 11. Bölge İdare Mahkemesi kararıyla göreve iade edildi. Ama üniversitede yaka paça dışarı atıldı. Bunun üzerine TAKVİM bu gelişmeleri yazarak YÖK'ten yanıt istedi. İki gün suskun kalan YÖK, sonunda yazılı bir açıklama yaptı.

MAHKEMEYİ YOK SAYDI
YÖK Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından yapılan yazılı açıklamada Artan'ın seçilmiş bir kişiyken görevden alınmasını ve mahkeme tarafından göreve iade edilmesini yok sayarak "Vakıf Yükseköğrenim kurumlarının mütevelli heyeti başkanı seçmesine müdahale edilmesine ilişkin YÖK'ün yasal bir dayanağı yoktur. Bu durum üniversitenin kendi içinde çözülmelidir" denildi.

MEVLÜT YÜKSEL