Yangın sönecek

Başbakan Erdoğan, G-20'de, görüştüğü liderlerin Suriye'de operasyonu desteklediklerini söyledi ve ekledi: Komşumuz yanıyor... Müdahale şart...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2013 Güncelleme 07 Eylül 2013, 01:41
Yangın sönecek

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, Rusya'nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen G-20 Zirvesi'nde ABD başkanı Obama ile yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantı öncesi ise G-20 Zirvesi için aile fotoğrafı çekiminde, Erdoğan yine gerekeni yaptı. Fotoğrafın çekildiği alanda bulunan Türk bayrağını yerden alarak cebine koyyan Erdoğan, diğer liderleri de şaşırttı. İşte Erdoğan'ın "ODTÜ", "Suriye ve Esad", "CHP" ve "Başkanlık" konularındaki sözleri: G-20 ülkeleri büyüme potansiyelini artıracak yöntemleri yeniden belirledi. İşsizliğin azaltılması amacıyla önlemler almayı taahhüt ettik. Ülkelerin liderleriyle görüştüm. Özellikle konuştuğumuz konu Suriye'deki katliam ve Mısır'daki darbe oldu. SURİYE rejiminin halkına yönelik katliamı, zirveye katılan hemen her lider tarafından dikkatle takip ediliyor. Liderler de Şam'a yönelik operasyonun son derece gerekli olduğu görüşünde. BM'nin raporu bekleniyor. BİRKAÇ tane fok balığı ölünce dünyayı ayağa kaldıranlar, 100 bin insan ölürken sessiz kalmasını ben yakıştıramıyorum. 'Esad gidince ne olacak' diye soruyorlar. Çok daha iyi olacak. Suriye operasyonu destekliyor olmamız asla savaş çığırtkanlığı değildir.

CHP VE MHP AYNI ÇİZGİDE
Komşuda yangın başlamıştır. İlk vuracağı yer biziz. O yüzden o yangını söndürmemiz lazım. Demek ki vicdanları buna elveriyor. Öldürülmüş çocukların fotoğraflarını görmeye hangi vicdan el verir. CHP'nin Şam katillerinin sırtını sıvazlıyor. Ana muhalefet en başından itibaren Şam katillerini teşvik ettiğini, Şam'a ziyaret yaparak katillerin sırtını sıvazladığını biliyoruz. Hatta Reyhanlı saldırganları ile nasıl bir ilişki ve irtibat içinde olduğunu da biliyoruz. Ancak MHP'nin Suriye konusunda CHP ile aynı çizgide durması, aynı dili kullanması açıkçası MHP'ye gönül vermişler açısından üzerinde düşünülmesi gereken son derece önemli bir konudur. YENİ anayasa çalışmalarında başkanlık sistemini olmazsa olmaz değil. Ancak bu konunun üzerinde çalışmak, tartışmak herhalde bir günah değildir. G20'ye gelen ülkelerin neredeyse yüzde 80'i başkanlık sistemiyle yönetiliyor, Dünyanın gerçeklerini görmek durumundayız. Dünya ekonomik yapısı içinde yüzde 90'ı ekonomik ağırlık olarak G20 teşkil ediyor. Bütün bunlardan bir ders çıkarmamız lazım. Çok yoğun, pratik neticeler alabilmek, işler yapabilmek istiyorsak sistemin gözden geçirilmesi çok önemlidir.

ODTÜ İÇİN GEREKEN YAPILACAK
Başbakan Tayyip Erdoğan, Rusya'da ODTÜ'de yaşanan olayla ilgili de konuştu. Erdoğan, "Polisin üniversitelerde neden görev yapması gerektiğini istediğimiz ortaya çıktı. Böyle bir şeye müsade etmemiz mümkün değil. O başörtülü kızlarımız diğer öğrencilerin hakkına sahiptir. Gereği neyse yapılır" dedi.

AY-YILDIZ ORADA OLMAZ

Erdoğan, aile fotoğrafı için yerine geçti ve Türk bayrağını zeminden çıkardı.

BAYRAĞI DÜZELTTi
Bayrağı yerden alan Başbakan Erdoğan, doğruldu ve üzerindeki tozları temizledi

KALBiNiN ÜZERiNE
Bayrağı temizleyen Başbakan Erdoğan, ceketinin sol cebine koydu. Kalbinin üzerine.

LiDERLER ŞAŞIRDI
Başbakan Erdoğan'ın bu hareketi, diğer liderler tarafından şaşkınlıkla izlendi...