Çile kapısı

Her yılki manzara değişmedi; gurbetçilerin dönüş yolculuğu yine çileye döndü. Gurbetçiler Kapıkule Sınır Kapısı'nda kilometrelerce uzayan kuyrukta saatlerce beklemek zorunda kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2013 Güncelleme 29 Ağustos 2013, 00:47
Çile kapısı

İÇİNDEKİLER

Tatillerini Türkiye'deki yakınlarının yanında geçiren gurbetçi vatandaşlar dönüş için yollara düştü. Kilometrelerce yolu kat ettikten sonra gümrük kapılarına ulaşan gurbetçiler çıkış için uzun süre beklemek zorunda kaldı. Kapıkule Sınır Kapısı karşısındaki Kapitan Andreevo'daki inşaat çalışmaları ve Bulgar gümrüğündeki sıkı denetimler gurbetçilerin yolculuğunu çileye dönüştürdü.

KUYRUK 4 KİLOMETREYİ AŞTI
Bulgaristan'daki yolun düzgün olması nedeniyle Kapıkule'yi tercih eden gurbetçilerin araçları gümrük sahasını doldurdu. Kapıkule Gümrük Sahası gurbetçi araçlarıyla kapandı. Yeni araçların da eklenmesiyle gurbetçiler bu kez Kapıkule'ye giden uluslararası yolda uzun araç kuyruğu oluşturdu. 4 kilometreyi aşan kuyrukta bekleyen gurbetçiler, yaşadıklarına adeta isyan etti. Kilometrelerce yoldan geldikten sonra kuyruğa giren gurbetçilerin bazıları yorgun düştü.

SIKI DENETİM YAPILIYOR
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Vekili Gürkan Örgel, Bulgaristan gümrüğündeki inşaat çalışmaları ve göçmen kaçakçılığına yönelik sıkı denetim yapılması nedeniyle işlemlerin yavaşladığını söyledi. Daha önce günlük 8 bin araç çıkışı yaptıklarını belirten Bulgaristan gümrük idaresi, şu ana kadar araç sayısının 5 bini geçemediğini ifade ederek, "Bu sayı geçilemediği için doğal olarak bu kuyruk oluşuyor" dedi.

YORGUN DÜŞEN GÖLGEYE YATTI
Saatlerce süren bekleyiş ve sıcak hava gurbetçileri vurdu. Yorgun düşen gurbetçilerden bazıları aracından çıkarak yol kenarındaki ağaç gölgeliğine yatıp uyumayı tercih etti. Gurbetçilerden Ömer Yıldız, 7 saattir kuyrukta beklediğini, 3.5 kilometre yol alamadıklarını kaydetti.