Sabıkalı taksiler!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, taksi sahiplerinden ve şoförlerden adli sicil kaydı istedi Bu uygulama sonrasında sabıka kaydı bulunan 5 bin şoför, meslekten uzaklaştırıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2013 Güncelleme 27 Ağustos 2013, 02:30
Sabıkalı taksiler!

İÇİNDEKİLER

Sarı taksilerde ürkütücü tablo. Adli sicil kaydı istenmediği için, hırsızlık, kapkaç, dolandırıcılık gibi suçlardan haklarında işlem bulunanların ya da madde bağımlısı olanların bile kolaylıkla taksi şoförü olması ve bu nedenle müşterilerin sıkıntı yaşaması üzerine, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ortak bir çalışma başlattı. Uygulama sonrası, 5 bin taksi şoförünün meslekten atıldığı belirtildi. İTEO Başkanı Yahya Uğur, çalışmanın başarısına dikkat çekti.

MÜŞTERİLER GÜVENMİYORDU
Uygulamanın müşteri memnuniyetini artırdığını vurgulayan Uğur, "Müşterilerimize, 'beyefendi taksicilik' geri gelinceye kadar çalışacağımıza söz verdik. Göreve geldiğimiz günlerde taksicilik, itibarını ve müşterilerin güvenini yitirmişti. Büyükşehir Belediyesi ile yapmış olduğumuz görüşme ve çalışmalar neticesinde projeler ürettik" dedi. 5 bin kişinin işten atılması sonrası, daha dürüstbir taksicilik anlayışının geldiği ifade edildi.