Dağ savaşı

3 çocuğun terör örgütüne katıldığı haberi üzerine akraba iki aile arasında çatışma çıktı. Uzun namlulu silahların kullanıldığı çatışmada 4'ü kadın 7 kişi ölürken, 5 kişi de yaralandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2013 Güncelleme 18 Ağustos 2013, 00:00
Dağ savaşı

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın Hazro ilçesi Çitlibahçe köyündeki kanlı çatışma dün sabah 07.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, köyde yaşayan Uğurlayan ailesinin 3 çocuğu, PKK'nın silahlı eylemleri başlatmasının yıldönümü olan 15 Ağustos günü, düzenlenen gösterilere katıldıktan sonra kayboldu. Uğurlayan ailesi haber alınamayan 3 çocuklarının dağa çıkarak terör örgütüne katıldığı bilgisine ulaştı. Aile üyeleri, bu durumdan yakın akrabaları olan Tekin ailesini sorumlu tuttu. Tekin ailesinin BDP İl Genel Meclisi üyesi olan fertlerinin çocuklarını kandırdığını öne süren Uğurlayan ailesi üyeleri, önceki gün Tekin ailesiyle tartıştı. Köy meydanındaki tartışma, araya girenler tarafından büyümeden önlendi.

ÖLENLERDEN 4'Ü KADIN
Ancak dün sabah iki aile üyeleri yeniden karşılaşıp tartışmaya başladı. Tartışma, silahlı çatışmaya dönüştü. Tabanca ve Kalaşnikof tüfeklerin kullanıldığı çatışmada Bedriye Uğurlayan (27), Aysel Uğurlayan, Mehmet Tekin, Şadiye Tekin, Sevim Tekin ve Abdullah Tekin hayatını kaybetti, 5 kişi ise çeşitli şekillerde yaralandı. Yaralılar ilçede yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi. Köydeki gerilim ve yeniden çatışma ihtimaline karşılık köye çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi. Jandarma birliklerini yanı sıra polis Özel Harekat ekipleri de zırhlı araçlarla köye giderek güvenlik önlemi aldı.

HASTANELERDE ÖNLEM
Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Hazro ilçesinin Çitlibahçe köyünde Uğurlayan ile Tekin aileleri arasında çıkan çatışmanın ardından tüm güvenlik önlemlerinin alındığı belirtilerek, "Diyarbakır merkezinde meydana gelmesi muhtemel müessif olayların önlenmesi maksadıyla polis ekiplerince yaralıların tedavi görmekte olduğu hastaneler ve civarında gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Olayla ilgili çok yönlü inceleme, araştırma ve soruşturma devam etmekte. Yeni bir olayın cereyan etmemesi için gereken tedbirler alınmıştır. Olayın aydınlatılması ve faillerin tespit edilerek yakalanması ile ilgili olarak tüm güvenlik birimleri teyakkuza geçirilmiştir" denildi.

Özgür CEBE