Aile boyu fedakarlık

Hasta yakınları tarafından dövülen Doktor Soner Pul, iyilik meleği çıktı. Genç hekim ailesinin 'Oralara gitme' ısrarlarına rağmen öğretmen eşiyle Yüksekova'ya atandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2013 Güncelleme 15 Ağustos 2013, 00:00
Aile boyu fedakarlık

İÇİNDEKİLER

Hakkari Yüksekova'da doktora linç girişiminin ardından aile boyu fedakarlık öyküsü çıktı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Soner Pul, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazandı. Tayini Hakkari Yüksekova'ya çıktı. Yakınlarının "oralar tehlikeli, boşver gitme" telkinlerine rağmen hiç tereddüt etmeden Yüksekova'ya giderek göreve başladı. İlköğretim öğretmeni olan eşi Emel Pul da tayinini Yüksekova'ya aldırarak şehirde göreve başladı. Ancak önceki gün yaşanan bir olay, Pul'u Türkiye gündemine taşıdı. 22 yaşındaki Güllü Bülbül doğum sonrası öldü.

KAMERALAR İNCELENİYOR
Bunun üzerine kadının 50 yakını Pul'u öldüresiye dövdü. Komaya sokulan Pul'un hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi. Pul'un durumu iyiye giderken, kaldığı servisin önünde güvenlik amacıyla polis bekliyor. Linç girişimiyle ilgili savcılığın başlattığı soruşturma ise sürüyor. Polis de hastanenin güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

'DOKTOR BENİM YANIMDAYDI'
Güllü Bülbül'ün eşi Fesih Bülbül ise doktorun darp edildiğinden haberi olmadığını söyledi. Bülbül, "Ben ve yanımdaki yakınlarım cenazemizin derdine düşmüştük. Olayı sonra duydum. Ama Ben şahsen böyle bir şeyi tasvip etmiyorum. Zaten doktor sürekli yanımdaydı" dedi.


Musa DÜZENCİ