Kilowat

Yarış sırasında atına elektro şokla çıkış yaptıran Ömer Ahlat, fena çarpıldı. Jokeyin, "farklı teknikleri" olduğu anlaşıldı. Birincilikleri incelenmeye alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2013 Güncelleme 29 Temmuz 2013, 00:09
Kilowat

İÇİNDEKİLER

Takvim, yine gündemi belirledi. Milyon dolarlık atlarla yarışan jokeylerin son tekniği, "Pes" dedirtti! Geçtiğimiz Cuma günü Veliefendi'de yine koşu vardı. Jokey Ömer Ahlat da Delux isimli safkanla yarıştı. Ancak yapılan araştırmada Ahlat'ın çıkış sırasında üvendire isimli elektro şok aletini kullandığı tespit edildi... Ahlat yarışlardan 8 ay men cezası alırken marifetleri de aslında bitmemişti. Zira Ahlat'ın at yarışı dünyasında "kendine özgü yöntemleri" olduğu tespit edildi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Bu nedenle ünlü jokeyin, sürpriz yarışlar kazandığı öne sürüldü. Ahlat'ın bindiği ata kural dışı yöntem uygulamasının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da harekete geçti. Bakanlığın talimatı ile Türkiye Jokey Kulübü (TJK), geniş çaplı bir inceleme başlattı. Bu kapsamda Ahlat'ın daha önce kazandığı tüm birincilikler incelenmeye alındı. Bu arada TJK- Ahlat ile antrenörü İsmail Gülbudak'a ceza yağdırdı. Ahlat 8 ay, antrenörü ise 4 ay boyunca yarışlardan men cezası aldı. Ayrıca ikilinin yarışları sadece tribünden izlemeleri kararlaştırıldı.

KOMİSERLERİ TEHDİT ETTİ
Ömer Ahlat'ın elektro şok yöntemi ortaya çıkınça, İstanbul Komiserler Kurulu harekete geçti. Ahlat, geçtiğimiz Cuma günü kurul tarafından sorguya alındı. 120 gün at binememe cezasına çarptırılan Ahlat, kurul üyelerini "Hepinizin bir kurşunluk canı var" diye tehdit etti. Bunun üzerine cezası 240 güne çıkarıldı.

MEVLÜT YÜKSEL