Edepten Sapan

Başbakan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a hakaret Tweet'i atan CHP'li Yıldıray Sapan'a tepkiler dinmiyor. Arınç: Kılıçdaroğlu'na havale ediyorum. Bakan Şahin: Bu zihniyeti kınıyorum...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2013 Güncelleme 15 Temmuz 2013, 00:46
Edepten Sapan

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'la ilgili hakaret Tweet'i atan CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, kamuoyundan büyük tepki topladı.

Sapan'ın ne siyasete ne de toplumsal ahlaka sığmayan Tweet'i, dün de eleştiri oklarının hedefindeydi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Sapan'ı şiddetle kınadı.

ADAMA BAKARIM...
Gereğini yapması için olayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na havale etti. Arınç, şu mesajı verdi: "CHP'li bir vekili, şahsıma, değerli evladıma ve Sayın Başbakanımızın kıymetli kızına söylediği sözlerden dolayı şiddetle kınıyorum. Buna bir cevap vermek gerekir mi bilemiyorum. Çünkü; adama bakıyorum adam değil, söze bakıyorum söz değil. O yüzden işi, gereğini yapması için iki değerli kız evladı olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na havale ediyorum."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden Sapan'ı eleştirdi. Şahin, "Siyasi tartışmaya aile fertlerini hakaret dolu kelimelerle dahil eden bu zihniyeti kınıyorum" dedi.

ANİDEN SÖYLENMİŞ
CHP'li Sapan için gözler CHP yönetimine çevrildi. Sapan ile ilgili disiplin işlemi konusunun bu haftaki MYK'da ele alınabileceği belirtildi. Ancak CHP Grup Disiplin Kurulu Başkanı Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Sapan'a sahip çıktı.

Acar, "Ben bunun aniden söylenmiş bir söz olduğu kanısındayım. Hakaret kastıyla söylenmiş bir şey değil. Olayı fazla büyütmek doğru değil" dedi. Bu arada Sapan, yazılı bir açıklama yaptı. "Amacım birilerine hakaret değildi. Kendisine ya da yakınlarına hakaret edildiğini ve saygısızlık yapıldığını düşünenler varsa özür dilerim" dedi.