Sabotaj!

Hırsızları sıcak bastı. Hedef açık pencereler değil lüks hayatlardı. Bodrum'da önce 300 bin TL'lik bir yat, sonra da zodyak botun motoru çalındı. Zenginler korkuya demir attı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Temmuz 2013 Güncelleme 05 Temmuz 2013, 01:37
Sabotaj!

İÇİNDEKİLER

Yaz geldi, sahilller şenlendi. Sosyetik isimler de Bodrum ya da Çeşme'yi adres bildi. Kimi otele, kimi yazlığına kimi de teknesine gitti. Ancak Bodrum'da milyon dolarlık tekneleri ile tatil yapan ünlü isimleri, hırsızlar geldi.

EKİPLER ALARMA GEÇTİ
Lüks yatıyla her yaz Türkiye'nin cennet koylarını dolaşan senarist Gani Müjde, hırsızları deşifre etti. Müjde, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabında hırsızlık olayını anlattı. "Çok yakın bir arkadaşımın lüks yatının zodyak botu, hırsızlar tarafından çalındı" diye yazdı. Bu gelişmeden sonra güvenlik güçleri alarma geçti. Sahil güvenlik ekipleri, koy koy gezerek hırsızları aramaya başladı. Ancak tüm terbirlere rağmen sosyetiklerin içi rahatlamadı. Milyon dolarlık teknelerinde tatil yapan ünlüleri, hırsız korkusu sardı. Gani Müjde, zodyak hırsızlığından sonra da bir yat çalındığını belirtti. Müjde, marinadan çalınan teknenin resmini Twitter'daki hesabından yayınladı. 1999 yapımı olan lüks teknenin 300 milyar TL değerinde olduğu belirtildi. Ekipler teknenin peşine düştü.

YABANCI DEĞİL...
Bu arada Bodrum, motor hırsızlığına yabancı değil. Zira geçen yıl Bodrum'da bir haftada 20'nin üzerinde yat ve zodyak botun motoru çalınmıştı. Fiyatları 5 bin ila 45 bin YTL arasında değişen motorların çalınması tekne sahiplerini isyan ettirmişti.

ELİTLERİN TOPLU TAŞIMASI
Yazın gelmesiyle birlikte Bodrum'a demirleyen ünlü isimler, yatlarından inmiyor. Karaya çıkmak için de her daim yatlarının arkasında bağlı bulunan zodyak botlarını kullanıyor. Hatta kimi zaman bir zodyak bot, toplu taşıma görevi görüyor. Tekneleri dolaşıp zenginleri topluyor. Sonra da karaya çıkartıyor.

Deniz tutkunu olan senarist Gani Müjde, yine teknesine atladı, sahilleri gezmeye başladı. Ancak ünlü senarist, tatsız bir manzarayla karşılaştı. Zira arkadaşının zodyak botunun motorunu, hırsızlar çaldı.