Ustaya ayıp!

Zülfü Livaneli, Mersin Mezitli'deki konseri öncesi saldırıya uğradı. Belediye çalışanları ve bazı dansçılar, ustayı tekme tokat dövdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Haziran 2013 Güncelleme 23 Haziran 2013, 00:00
Ustaya ayıp!

İÇİNDEKİLER

Türk müziğinin büyük ismi Zülfü Livaneli, Mersin'in Mezitli ilçesindeki Güneş Festivali kapsamında önceki akşam Pompeipolis Antik Kenti'nde konser verdi. Konser öncesi soyunma odasına gitmek isteyen Livaneli, belediye görevlileri tarafından, içeride İspanyol dansçılar ve kıyafetleri olduğu gerekçesiyle engellendi.

'CANIMI ZOR KURTARDIM'
Bunun üzerine çıkan tartışmada görevliler ile dansçılar Livaneli'ye saldırdı. Tekmelenen ve yumruklanan Livaneli, her şeye rağmen sahneye çıktı. Livaneli, 50 bin izleyiciye ve Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Uğur Yıldırım'a yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bunu yapanları size şikayet ediyorum. Hangi ülke 67 yaşındaki bir sanatçıya bu muameleyi reva görür. Gerçekten ben de sizler gibi 'yuh' çekiyorum. Bana bunu yapanın, Taksim Parkı'nda gaz sıkandan farkı yoktur. Kalp krizinden ölüyordum."

'CHP OLAYA EL ATMALI'
Sahnede yaklaşık 2 saat kalan sanatçı, konserin ardından sahnede söyledikleri nedeniyle, aralarında Belediye Başkanı Yıldırım'ın makam şoförü Özgür Çetin'in de bulunduğu bir grubun tekme ve yumruklu saldırısına uğradığı iddia edildi. Livaneli, "Bunu ben fark etmedim. Ama silah çekildiği de söyleniyor. CHP'nin buna el koyması lazım" dedi.