En baba aşk

Evlilik hazırlığı yaparken kansere yakalanan genç, 4 yıl boyunca kendisini bir an olsun yalnız bırakmayan sevdiği kadının desteğiyle kanseri yendi. Eski hasta şimdi baba adayı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Haziran 2013 Güncelleme 16 Haziran 2013, 00:00
En baba aşk

İÇİNDEKİLER

İzmir'de ilaç mümessilliği yapan Yücel Yağız, 4 yıl önce aşık olduğu ana okulu öğretmeni Peri Gür'le evlilik hazırlıkları yaparken lenf kanseri olduğunu öğrendi. Hayatı bir anda alt üst olan Yağız, nişanlısı ve ailesinin de büyük desteğiyle tedaviye başladı. Tedavi sürecinde 2009 yılı sonuna kadar kemoterapi gören Yağız, hastalığı yendi. Ancak Mart 2010'da hastalık yeniden ortaya çıkınca kendi kök hücrelerinin nakline karar verildi. Kök hücreleri alındıktan sonra, kalan hücreleri kemoterapiyle kurutuldu. Hastanın çoğaltılan kök hücreleri Yağız'a nakletti. Tam hayata tutundum derken Nisan 2011'de hastalık yeniden ortaya çıktı. Doktorlar bu kez kız kardeşi Yüksel Yağız'dan (36) aldıkları dokuları hastaya nakletti. Steril odadaki günlerinde de yanında ya annesi ya da nişanlısı vardı.

HİKAYEM UMUT OLSUN
Dört yıllık mücadele sonucu kanseri yenmeyi başaran Yücel Yağız, geçtiğimiz yıl Kasım ayında çok sevdiği Peri Gür ile evlendi. En büyük hayali ise baba olmaktı. Sonunda Bu rüya da gerçek oldu ve Peri Gür hamile kaldı. Kötü günleri en sevdiği annesi ve eşi sayesinde geride bırakan ve 4 ay sonra en büyük hayaline kavuşmayı bekleyen Yağız, "Doktorlarım, ailem, eşim, iş arkadaşlarım, akrabalarım çok destekledi. Elimden tutup havaya kaldırdılar. Verdiğimiz mücadele ve hayat hikayemiz tüm kanser hastaları ve yakınları için umut olsun" dedi. Peri Gür Yağız ise, "Hastayken sevgilimdi, hastalığı yendikten sonra eşim oldu. Hiç umudumuzu kaybetmedik. Gözyaşlarımızı silip yeni bir umutla hastaneye gittik" dedi.

Erkan DOĞAN