En acı şiir

Okulun yıl sonu gecesinde şiir okuyacağı için saçlarına fön çektirip jöle sürdüren Emre Eldemir, okula dönüş yolunda kırmızı ışıkta geçen trafik canavarının kurbanı oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Haziran 2013 Güncelleme 14 Haziran 2013, 00:00
En acı şiir

İÇİNDEKİLER

Muğla Fethiye'ye bağlı Karaçulha beldesindeki Şehit Mustafa Gökdal İlköğretim Okulu tarafından önceki akşam yıl sonu kutlama gecesi düzenlendi. Programda yer alan şiir dinletisinde 7. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Emre Eldemir, Orhan Veli'nin "Hürriyete doğru" şiirini okumak için görevlendirildi. Öğretmenleri ve velilerin karşısına çıkacağı için çok heyecanlı olan Emre, akşam saatlerinde bir arkadaşıyla erkek kuaförüne gidip saçlarına fön çektirdi, jöle sürdürdü. Dönüş yoluna geçen Emre, okula 50 metre mesafedeki karayolunda yayalara yeşil ışık yanarken geçen aracın altında kalıp can verdi. Antalya yönünden gelen ve aşırı hızlı olduğu iddia edilen Rahim Tarhan'ın (47), kullandığı araç talihsiz çocuğa çarptıktan yaklaşık 33 metre sonra durabildi.

OĞLUNA LİNÇ GİRİŞİMİ
Kazanın gürültüsünü okuldan duyunca onlarca kişiyle birlikte olay yerine koşan anne Aynur Eldemir ve diğer yakınlarıyla öğretmen ve arkadaşları kanlar içindeki Emre'yi görünce sinir krizi geçirdi. Sürücü gözaltına alınırken koşarak olay yerine gelen ve aracın camlarının kırık halde olduğunu görünce "Babam nerede?" diye soran oğlu, ölen çocuğun yakınları tarafından linç edilmek istendi. Genci polis güçlükle kurtardı.
Vatandaşlar, yolu kapatarak üst geçit yapılmasını istedi. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı'nın üst geçit yapma sözü vermesi üzerine yol açıldı.

EMRE'NİN OKUYAMADIĞI ŞİİR
Gün doğmadan,
Deniz daha bembeyazken çıkacaksın yola.
Kürekleri tutmanın şehveti avuçlarında,
İçinde bir iş görmenin saadeti,
Gideceksin
Gideceksin ırıpların çalkantısında.
Balıklar çıkacak yoluna, karşıcı;
Sevineceksin.
Ağları silkeledikce
Deniz gelecek eline pul pul;
Ruhları sustuğu vakit martıların,
Kayalıklardaki mezarlarında,
Birden
Bir kıyamettir kopacak ufuklarda.
Denizkızları mı dersin, kuşlar mı dersin;
Bayramlar seyranlar mı dersin,
Şenlikler cümbüşler mi?
Gelin alayları, teller, duvaklar,
Donanmalar mı?
Heeey
Ne duruyorsun be, at kendini denize:
Geride bekliyenin varmış, aldırma;
Görmüyor musun,
Her yanda hürriyet;
Yelken ol, kürek ol, dümen ol, balık ol, su ol;
Git gidebildiğin yere...
Orhan Veli KANIK


Erdoğan CANKUŞ