Nikah vurgunu

Kıydığı nikahlardan zimmetine 31 bin 600 lira geçiren Nurdan K., bu parayla estetik ameliyat yaptırdı. Rant çarkından elde ettiği gelirle villa alıp, iş kurdu. Nikah memurunu lüks tutkusu yaktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Haziran 2013 Güncelleme 13 Haziran 2013, 01:59
Nikah vurgunu

İÇİNDEKİLER

'Nikahta keramet vardır' sözünü, İstanbul Sarıyer Belediyesi'nde nikah memuru olarak görev yapan Nurdan K. kendisine uyarladı! Kıydığı nikahların harç ücretlerini hesabına geçiren Nurdan K., yaptığı yolsuzlukla lüks villa alıp ardından iş kurdu, sonrasında da estetik operasyonlarla güzelliğine yatırım yaptı...

RANT ÇARKI GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
İddialar üzerine Sarıyer Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğü soruşturma başlatarak, bir rapor hazırladı. Nikah memurunun hesapları kalem kalem incelenince, kurduğu rant çarkı gün yüzüne çıkarıldı. Apar topar emekliliğini isteyen Nurdan K. hakkında savcılık tarafından zimmet suçlamasıyla dava açıldı.

KOPYA EVRAKLA 30 BİN LİRA
Nurdan K.'nın Sarıyer Belediyesi'nde nikah memuru olarak görev yaptığı dönemde kıydığı nikahlar ve belediye hesabına yatırması gereken ücretler mercek altına alındı. Nurdan K.'nın 2008 yılı Mayıs-Kasım tarihleri arasında belediye dışında toplam 170 nikah, 2009 yılı Ocak- Temmuz tarihleri arasında ise 47 nikah kıydığı anlaşıldı. Nikah kıyılan dosyaları tek tek incelendi. Nikah dosyalarında Belediye Meclisi'nce belirlenen aile cüzdanı ücreti, yol ücreti olarak ilk etapta 31 bin 600 lirayı belediye hesabına yatırmayarak zimmetine geçirdiği resmi olarak belirlendi. Nurdan K.'nın, zimmetine para geçirdiği ortaya çıkmasın diye kestiği bazı makbuzları fotokopiyle çoğaltıp, aynı seri numaralarla kopya makbuz oluşturduğu ve bu makbuzları farklı dosyalara koyarak zimmeti gizlemeye çalıştığı tespit edildi.

10 YIL HAPSİ İSTENİYOR
Kurduğu rant çarkı sayesinde cebini dolduran nikah memuru Nurdan K. hakkında zimmetine para geçirmekten 10 yıla kadar hapis cezası, ayrıca bu suçu işlerken hileli davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle de cezanın yarı oranında artırımı talep edildi. Hakkında soruşturma açılması üzerine emekliliğini isteyerek İstanbul Sarıyer Belediyesi'nden apar topar ayrılan Nurdan K.'nın çalıştığı dönemdeki harcamaları ve estetik yaptırması dikkatlerden kaçmadı.

İBRAHİM AYRAL