Adalet ayakta

Gezi'ye destek veren avukatların gözaltına alınması meslektaşlarını ayaklandırdı. Yaklaşık 3 bin avukat adliyede protesto gösterisi yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Haziran 2013 Güncelleme 13 Haziran 2013, 01:32
Adalet ayakta

İÇİNDEKİLER

İstanbul' da Adalet Sarayı'nda önceki gün Gezi Parkı eylemlerine destek veren avukatlar, polisler tarafından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Avukatların gözaltına alınmasına tepki gösteren yaklaşık 3 bin avukat, dün tekrar adliyede toplandı. Bu sefer polisin müdahale etmediği avukatlar, "Savcı istifa" ve "Her yer Taksim, her yer direniş" diye bağırdı. Avukatlar adına İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal basın açıklaması yaptı.

BAŞSAVCILIK SUÇLADI
Kocasakal, "Adliyede avukata müdahale etmek polisin görevi olamaz. Herkes tarihte yerini alacak" ifadesini kullandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise avukatlara yönelik polis müdahalesiyle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Başsavcılık, avukatların eylemini yargının işleyişine müdahale olarak değerlendirdi. Ali OKTAY

* * *
KIRMIZILI KADIN İLHAM VERDİ
Polisin gazlı müdahalesi sırasında kırmızı elbisesiyle girdiği fotoğraf karesiyle Gezi Parkı'nın sembolü olan Ceyda Sungur, İtalyan milletvekillerine ilham kaynağı oldu. 8 kadın vekil, parlamentoda kürtaj hakkına ilişkin bir yasayı görüşmeye kırmızı ceketler giyerek gitti ve "Polise karşı dik duran Ceyda ve Türk kadınlarıyla dayanışma içindeyiz" mesajı verdi.

* * *
DİVAN REVİR
Türkiye'yi saran Gezi eylemine katılanlara kapılarını açan Divan Otel, acil servise döndü. Bodrum katını yaralanan eylemciler için ayıran otel, revirden farksızdı.

* * *
BİZ REKLAM ÇEKERİZ
Gezi Parkı olaylarıyla ilgili haberlere konu olan Serdar Erener'in kurucusu olduğu Alametifarika'dan açıklama geldi: Alametifarika Türkiye'nin en büyük markaları için reklam yazan, çeken bir ajanstır. Türkiye'nin global gururu Türk Hava Yolları'nın reklamlarını hazırlayan ajanstır. Bir medya ajansı değildir. Çektiği reklamların yayınlanması veya yayınlanmaması konusunda yetkisi yoktur. Bu kararlar tamamen marka sahiplerine aittir. Alametifarika kurum olarak Gezi Parkı olaylarının ne yanında, ne karşısındadır. Alametifarika'nın şirket olarak isminin konuyla birlikte anılmasının tek nedeni, olayların yoğunlaştığı Akaretler yokuşunun başında ikamet etmesidir. 1 Haziran gecesi, insanlar sığınmak için Alametifarika'nın da kapısını çalmışlar ve bekçimiz insaniyet namına kapımızı açmıştır. Aynı gece Alametifarika'nın kurumsal twitter hesabından kapılarımızın insani yardım amaçlı açık olduğunu bildiren bir de mesaj yayınlanmıştır. Nitekim genç hamile bir hanım o gece Alametifarika'ya sığınarak bebeğini ve kendini korumaya almıştır. Alametifarika'nın Taksim Gezi olaylarıyla kurumsal ilgisi bundan ibarettir.