Bu değil bu değil bu hiç değil

Gezi Parkı eylemleri devam ederken, Eczacıbaşı'nın 1 milyar dolarlık rant için ağaçları keserek 300 villa yaptığı 'Ormanada Projesi' gündeme geldi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Haziran 2013 Güncelleme 12 Haziran 2013, 04:53
Bu değil bu değil bu hiç değil

İÇİNDEKİLER



ORMANADA KONDULAR
İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy'de Eczacıbaşı'nın villa yaptığı alanın, orman bölgesinde plan tadilatı yapılarak imara açıldığı ortaya çıktı. Gezi Parkı eylemleriyle başlayan ve ağaçların korunmasına yönelik tartışma, Zekeriyaköy'deki katliamı da gündeme getirdi.

220 DÖNÜMLÜK ARAZİ
Sarıyer Belediye Meclisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geçen 5000'lik planlarda tadilat yaparak 1000'lik planda orman alanını imara açtı. Değişiklikte manzaralı yeşil alan, dere olarak bilinen atıl yere taşındı. Lüks villaların yapılacağı alan da manzaralı ormanlık alana çekildi. Bu alan, 2007 yılında Eczacıbaşı grubu tarafından alındı. Yaklaşık 220 dönüm arazi üzerine 2010'dan itibaren villalar yapılmaya başlandı. Toplam 259 villa ve sıraevlerden oluşan "Ormanada Projesi" bir anda büyük ilgi gördü.

CHP'Yİ İKİYE BÖLMÜŞTÜ
Projeyi Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Erdal Karamercan ile Gayrimenkul Yatırım Müdürü Mehmet İmre tanıttı. 1 milyar dolarlık yatırımda bazı villalar 3 milyon dolara alıcı buldu. CHP'lileri ikiye bölen proje oy çokluğu ile kabul edildi. Ormanlar katledilip, villalar yapıldı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Bu konuda bizim herhangi bir yetkimiz bulunmuyor. Sorumluluk tamamen büyükşehirde" diyerek kendini savundu.

* * *
POLİS DEĞİL PROVOKATÖR
İstanbul Taksim Meydanı'nda belinde silahı, elinde molotofkokteyli ile görüntülenen saldırganın SDP'li Ulaş Bayraktaroğlu olduğu ortaya çıktı. Aynı eylemci, dün yine Taksim'de polise molotof kokteyl atarken ele geçirildi. Olay sonrası kaçtığı SDP binasında yakalanan Bayraktaroğlu'nun, 2009'da Devrimci Karargah operasyonunda yakalandığı ve 6 ay cezaevinde kaldığı belirlendi. Üzerinde 9 milimetre çapında bir silah ele geçirilen provokatör, sorguya alındı.

70 KİŞİ GÖZALTINDA
Polis, Beyoğlu'ndaki SDP binasına kapısını kırarak girdi. Yaklaşık 70 kişi gözaltına alındı. Binada bir silah, çok sayıda bıçaklar, et satırları ve palalar ele geçirildi.

* * *
İSRAİL DUA EDİYOR
İsrailli politikacılar umudunu eylemlere bağladı. İsrail Meclis Başkan Yardımcısı Moshe Feiglin, "Olayların Erdoğan düşene kadar sürmesi için dua ediyoruz" derken, Dışişleri eski Bakanı Avigador Lieberman, "Yaşananlardan dolayı çok mutluyuz" açıklamasında bulundu.

* * *
CHP'Lİ GENCİN GEZİ İTİRAFI
ATV'de yayınlanan "Esra Erol'da Evlen Benimle" adlı programdaki Seda Hanım'a, Caner ismiyle bir genç talip oldu. Ve telefonda şöyle dedi: "Doğayı ve insanları çok seviyorum. Bu yüzden Gezi Parkı'ndayım. Birçok gayrimenkulüm var; biri de parktaki çadırım." Bu kişinin CHP Sapanca Gençlik Kolları Başkanı Caner Kahraman olduğu öğrenildi.