Rant acar!

Gurbetçi Osman Kapusuz, memleket hasretiyle yandı. Tatil için soluğu Antalya'da aldı. Araba kiraladı. Ancak Almanya'ya gidince şok yaşadı. Zira Türkiye'deki rent a car firması tarafından dolandırılmıştı. Kendisine tam 90 bin euro borç çıkarılmıştı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mayıs 2013 Güncelleme 17 Mayıs 2013, 00:02
Rant acar!

İÇİNDEKİLER

Yıllar önce Uşak'tan Almanya'ya gitti. Dirsek çürütüp evini geçindirdi. Aş iş derdine düştü. Ancak memleket özlemi hiç sönmedi. 61 yaşındaki gurbetçi Osman Kapusuz, hasretle geldiği Türkiye'de dolandırıldı. Almanya'nın Kiel kentinde yaşayan Osman Kapusuz, geçen yıl eşi ile birlikte Antalya'ya geldi. Gezip tozmak için bir rent a car firmasından otomobil kiraladı.

'SÖZLEŞMEYİ ŞİRKETTE UNUTTUM'
Özlemini çektiği memleketinin her yerini dolaştı. Doğduğu topraklara gidip akrabalarıyla buluştu. Sonra dönüş yoluna geçti. Antalya'da kiraladığı aracı, havalimanında şirket yetkilisine teslim etti. Kapusuz, yetkiliden kiralama sözleşmesini istedi. Ancak söz konusu yetkili, "Sözleşmeyi şirkette unuttum" dedi. Başına geleceklerden habersiz olan Kapusuz ise şirketi arayarak sözleşmenin kendisine gönderilmesini istedi.

'AKLINIZ ARKADA KALMASIN' DEDİ...
Ancak firma çalışanı "Osman bey, kesinlikle hiçbir sorun olmaz. Zaten şimdi sözleşmeyi yırtıp atıyorum. Aklınız arkada kalmasın" dedi. Uçağının kalkmasına dakikalar kalan Kapusuz, bu sözlere güvenip Almanya'ya döndü. Ancak tam 1 yıl sonra Türkiye'den bir avukat Osman Kapusuz'u aradı. Söz konusu avukat Kapusuz'a "Müvekkilime 90 bin euro (225 bin TL) borcunuz var. Ödemezseniz hakkınızda haciz kararı aldıracağız" dedi. Bunun üzerine Kapusuz, hemen Türkiye'ye gelip avukat tuttu. Araç kiraladığı firma hakkında suç duyurusunda bulundu. Aylardır mahkemede sürünen Osman Kapusuz, yaşadıklarına isyan etti. Osman Kapusuz, şunları söyledi: "Beni dolandıran kişilerin suç dosyalarının bir hayli kabarık olduğunu öğrendim. Şimdiye kadar 8 bin euro avukat parası ödedim. Aracı uzun süre teslim etmediğim iddia ediliyor. Başıma gelenler izine çıkacaklara örnek olsun."

Hasan ATMACA