Dalak davası

Avukat Melike Eken, Abant'ta şambrelle kayan bir kişinin çarpmasıyla dalağı patladı. Hayati tehlikeyi atlatan Eken, annelik şansını kaybetti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mayıs 2013 Güncelleme 13 Mayıs 2013, 02:37
Dalak davası

İÇİNDEKİLER

Cennet Abant, avukat Melike Eken'e (26) cehennem oldu. 1 yıl önce tatil için Bolu Abant'a giden genç avukat, eşiyle gezerken şambrelle kayan bir kişinin çarpması sonucu ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede Eken'in patlayan dalağı 3 saatlik zorlu bir ameliyat sonucu alındı.

ANNELİK HAYALLERİ BİTTİ
Olaydan 5 gün sonra milli parkta kayak yasaklanarak şambrel kiralayan 20 köylüye 170 TL para cezası uygulandı. Annelik hayalleri elinden alınan genç avukat, kahroldu. Kendisine zarar verenleri tespit edemeyen Melike Eken, yaşadıklarını şöyle anlattı:

'SÜREKLİ HASTAYIM'
"Dalağım alındıktan sonra sürekli enfeksiyonlu hastalıklara yakalanıyorum. 26 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim. 30 yaşından küçük kişilerin dalağının alınması annelik fonksiyonlarını da yitiriyor. Bunun için anne olma şansımı yüzde 90 kaybettim. Hukuk mücadelemi sonuna kadar devam ettireceğim."

MEÇHUL SANIK
Henüz 26 yaşında olan Melike Eken tespit edilemeyen suçlulara karşı hukuk mücadelesi verirken kendisini bu hale getirenleri 1 yıldır bulamıyor. Olayın hemen ardından Abant Tabiat Parkı'nda görevli bir kişiye açtıkları davadan sonuç alamayan genç avukat, Ankara İdare Mahkemesi'ne yasak olduğu halde kayak yapılmasına izin veren Orman Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne karşı 20 bin TL'lik tazminat davası açtı. Bu davalar halen devam ediyor.

Aliye ÇETİNKAYA