Çakı gibi

Vatan görevi askerlikten kaçmak için 'çürük' raporu alanların, vicdani retçilerin inadına birçok engelli bir günlüğüne de olsa askerlik yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mayıs 2013 Güncelleme 11 Mayıs 2013, 00:00
Çakı gibi

İÇİNDEKİLER

Engelliler haftasında her yıl düzenlenen "Temsili askerlik uygulaması" kapsamında dün Türkiye'nin 23 ilinde 474 engelli, bir gün de olsa asker olabilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadı. Kimi tekerlekli sandalyeyle kimi babasının sırtında geldiği birliklerde, askerlerin yardımıyla elbiselerini giyen engelliler, esas duruş, selam verme, silah tanıma, nişan alma ve tören yürüyüşü eğitimi aldı. Ardından da Türk bayrağı ve silahların üzerine ellerini koyarak yemin etti. Fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmeyen engellilerin mutlulukları gözlerinden okunurken, aileleri de mutluluktan ağladı.

HEYECANDAN TİTREDİ
Gölcük Donanma Komutanlığındaki törende Down Sendromlu Hüseyin Yıldırım (37) bir anda kayarak Deniz Ana Üs Komutanı Muhittin Ergün'ün önüne geldi. Samimi hareketlerde bulunan Yıldırım herkesi kahkahaya boğdu. Deniz Kuvvetlerinde sivil memur olarak çalışan Erkan Çaylak ise "22 yıldır askerlik yapmak istiyorum. Herkes yapamazsın dedi. Yaptığım için çok mutluyum. Heyecandan titredim" dedi.