Damsız girilmez

Mahkumlara eşleriyle görüşme izni verildi. Mahpus damlarına şenlik geldi. Çift kişilik yataklara çarşaflar serildi. Buzdolabı ve TV'ye kadar her şey odalara yerleştirildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Nisan 2013 Güncelleme 02 Nisan 2013, 02:52
Damsız girilmez

İÇİNDEKİLER

4. Yargı Paketi, yürürlüğe girdi. Mahkumlara eş ve aileleriyle görüşme izni verildi. Hükümlülerin aileleriyle hasret gidermeleri için cezaevleri düzenlendi. Koğuşlardan bazıları özel odalara çevrildi. İşte o özel odalar ilk kez görüntülendi.

OTEL KONFORUNDA
Muş E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'ndaki hükümlülerin, eş ve aileleriyle görüşmesi için hazırlanan odalar, basın mensuplarına tanıtıldı. Bu kapsamda, 17'si kadın 620 mahkumun bulunduğu cezaevinde 4 oda hazırlandı. Otel konforunu aratmayan odalara, çift yataklı bazalar konuldu. Üzerine çiçekli nevresimler serildi. Banyo ve tuvaletin bulunduğu odalarda her şey düşünülmüştü. Dolaplarda yedek nevresim takımından yorgana kadar her şey vardı. Buzdobalı da unutulmamıştı.

'İYİ HALLİ'YE ÖDÜL
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya ise şunları söyledi: "İyi halli olanlara ödül olarak 3 ayda bir görüş izni verip eşleri ve çocuklarıyla bir gece geçirme imkanı tanıyacağız. Görevlendirmeler konusunda, mahremiyete daha çok dikkat eden personelimiz arasından seçimlerimizi yaptık. İnşallah herhangi bir sorun çıkmadan Türkiye'de bu uygulamayı ilk başlatan cezaevi olacağız.''

NEVRESİMLER SON MODA
Çift kişilik yataklara, renk geldi. Cezaevi yönetimi, son moda olan nevresim tasarımlarını tercih etti. Yıkanmış ve ütülenmiş çarşaflar, yataklara serildi.

FENG SHUİ ESİNTİSİ
Odalarda, Çin'in 3 bin 500 yıllık felsefesi olan Feng Shui tekniği kullanıldı. Heyecan verdiğine inanılan açık sarı renk tercih edildi.

HEM YAZLIK HEM KIŞLIK KULLANIM
Mahkumlar ve aileleri için düşünülen ayrıntıların hepsinde lüks ürünler kullanıldı. Bazalar, özel başlıklarıyla duvara dayandı. Yatakların ise hem yazlık hem de kışlık kısmı vardı.

MUTLULUK GÜVENDE
Mahkumların özel görüşleri, özel güvene alındı. Bu kapsamda mahremiyete dikkat eden cezaevi personelinin görevlendirileceği açıklandı.

Odalara küçük buzdolapları konuldu. Böylece mahkum yakınları, yanlarında yiyecek getirme lüksüne de kavuştu.